** Batman’da katıldığı panelin ardından akşam saatlerinde Alyans düğün salonunda Ak Partililerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: “İnanın, dünyanın şüphesiz Türkiye’nin gözü Batman’da olacak. Çünkü simge bir ilsiniz. 20 Bin oy daha alırsak seçimi kazanırız” dedi.

 

“DİKKAT EDİLEN BİR İLSİNİZ”
Önceki gün Batman’da ‘çözüm süreci ve yerel medya’ paneline katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, akşam saatlerinde de Ak Parti il teşkilatının düzenlediği toplantıda partililerle bir araya geldi. Toplantıya Arınç’ın yanı sıra Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Murat Güneştekin, Ak Parti Belediye Başkan adayı Emin Ekmen, ilçe örgütleri ile kalabalık partili topluluğu katıldı. Yerel seçimin önemine değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, Batman’ın dikkat edilen bir il olduğunu söyledi. Arınç, şöyle devam etti: “İnanın dünyanın şüphesiz, Türkiye’nin gözü Batman’da olacak çünkü simge bir ilsiniz, örnek, numune dikkat edilen bir ilsiniz. Çok iyi bir aday arkadaşımızla Batman’da seçimlere giriyoruz. Burada Ak Parti Belediyesi kazanırsa bunun etkisi Batman ile sınırlı kalmaz. Tüm Türkiye buna dikkat eder, bütün dünya buna dikkat eder. Çünkü bunun siyasi ve sosyal sebepleri var. Hesabını iyi yaptım, oylarımızı 20 bin daha artırırsak seçimi kazanırız.”

 

“ON ÇALIŞMANIZ LAZIM”
Belediye seçimlerinin kazanılması için bir partilinin Batı illerine göre on kat daha çalışması gerektiğini de belirten Arınç: “Seçimlerin kazanılması için çok çalışmalısınız. Bursa’da bir çalışılacaksa burada beş çalışacaksınız, Manisa’da iki çalışılacaksa sizin on çalaşmanız lazım. Kimse Manisa’ya, Bursa’ya bakmaz. Herkesin gözü buradadır. Burada başta il belediyesi, ilçe belediyeleriyle kazanılması Türkiye’de sinerji meydana getirir. Batman’da bütün Türkiye’nin dikkat ettiği özellikle çözüm sürecinde ve Türkiye’nin geleceği noktasında Batman’da kazanılacak bir başarı mutlaka bir bereket, bir sinerji olacaktır” dedi.

 

CHP’Yİ ELEŞTİRDİ

Arıç, Batman’da ana muhalefet partisini de eleştirdi. ‘Tayyip Erdoğan’ın korkusundan Abdullah Gül’e oy vermeye hazır bir CHP Genel Başkanı var’ diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Haziran 2011 seçimlerinden sonra iki seçmenden birinin oyunu aldıktan sonra bir gazetede güzel bir karikatür yayınlandı. O karikatür on cilt kitap yazmaya bedeldir. Tayyip bey var, karşısında da biraz mahcup el pence divan durmuş iki kişi var. Tayyip bey onlara soruyor. Söyleyin, ikinizden biri bana oy verdi o hanginizdi. Birisi Bahçeli birisi de Kılıçdaroğlu. Batman’da sokağa çıkan iki kişiden biri oy verdiğine göre bu hesap tutuyordur. O yüzden ikisinden birisi AK Parti’ye oy verdiyse bu karikatürü çizeni tebrik etmek lazım. Bu karikatürdü ama gerçek oldu. Kılıçdaroğlu bir gün boş bulundu. Televizyonda birisiyle mülakat yapıyordu söz döndü dolaştı Cumhurbaşkanlığı seçimine geldi. Televizyondaki muhabir birden sordu ‘Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayı olursa oy verir misiniz’ dedi. Kılıçdaroğlu tabii dedi. Tayyip Erdoğan korkusundan Abdullah Gül’e oy vermeye şimdiden hazır bir CHP genel başkanı var. Bu ne oluyor Abdullah Gül bey bizim kurucumuz, ilk başbakanımız şimdi de Cumhurbaşkanımız yani sokaktan geçen herhangi bir insandan değil. Demek ki Kılıçdaroğlu karikatürü çizen adamın kalbini iyi okumuş.”

 

Editör: TE Bilişim