*Batman, ikindi saatlerinde  Esentepe’de yapımı süren  Necat Nasıroğlu Külliyesi cami bölümündeki iskelenin çökmesi ile sarsıldı. Demir iskelenin altında kalan 20 işçiden 2 kişi hayatını kaybederken,  18 işçinin tedavisi de çeşitli hastanelerde sürüyor. Bingöl’lü işçilerden Veysi Kaydul ile Yusuf Çelik hayatını kaybetti.

KÜLLİYE‘DE SONA DOĞRU GELİNMİŞTİ

Yaklaşık 3 yıldır yapımı süren Esentepe’deki merhum Necat Nasıroğlu Kulliyesi’nde bugün yaşanan iskele kazasında iki işçi hayatını kaybetti, 18 işçinin tedavisi ise sürüyor. Feci olay 15:15 sıralarında yaşandı. Kulliye’nin cami bölümünde süsleme çalışmaları sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle büyük bir gürültü ile iskele çöktü. İskelede çalışan işçilerden 20 kişi yaralandı. İskelede çökme haberi ile birlikte olay yerine çok sayıda polis, sağlık, AFAD, İtfaiye ve UMKE ekibi sevk edildi. Ambulanslar acil koduyla olay yerine hareket ederken sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, çevrede güvenlik önlemleri aldı. Daha sonra olay yerine Cumhuriyet Baş savcısı Murat Şahingöz de gelerek çökmenin olduğu bölgede inceleme başlattı.

KALBİ DURAN İŞÇİ HAYATA DÖNDÜRÜLEMEDİ

Yaralılardan üç defa kalbi duran 65 yaşındaki Veysi Kaydul kaldırıldığı özel hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı işçilerden 43 yaşındaki Yusuf Çelik de kaldırıldığı bir başka özel hastane de hayatını kaybetti. Olay yerine gelen AK Parti ve HÜDA Par İl Başkanları ile bazı il yöneticileri de külliye önünde bir süre bekledi.

İZ TAKİP KÖPEKLERİ ENKAZ DA ARAMA YAPTI

Çöken demir iskelenin enkazında yaralı olma ihtimali üzerine olay yerine getirilen iz takip köpekleri de enkazda arama yaptı. Belediye İtfaiye ekipleri, iskelenin çöktüğü an külliyenin çatısına çıkan bazı işçileri, yüksek merdivenle indirdi. İşçiler, iskelenin çöktü an deprem sandıklarını belirterek, “Büyük gürültüyle sarsıldık. O anı deprem oldu sandık” dediler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim