19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı, Batman’da da coşkuyla kutlandı. Atatürk parkındaki törende gençlik merkezlerinin gönüllü öğrencileri ile diğer okullardaki öğrencilerin gösterileri nefes kesti.

SPORCULAR ALKIŞLANDI
Batman’da da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın 103. yıl kutlamalarında gençlerin gösterisi nefes kesti. Atatürk Parkındaki gösteriler ilgiyle izlendi. Gençlik merkezi bünyesinde çeşitli spor dallarında eğitim gören  öğrenciler Karate, Tekvando, Dart, Masa tenisi, Eskirim ve güreşte hünerlerini gösterdi.  Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Hava Albay İhsan Yılmaz, Başsavcı Ömer Mete, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk, MHP İl Başkanı Kerem Demir, İYİ Parti İl Başkanı Kısmet Çelik ve protokol üyeleri katıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini  Vali Canalp verdi. Canalp, alandaki minik çocuklar ve gençlerle yakından ilgilendi.

“GENÇLER, ATALARININ MİRASINA SAHİP ÇIKACAK”
Törende konuşan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk, şunları kaydetti; “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’da tuttuğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 103’ncü yıldönümüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması tarihimizde önemli bir dönümüdür. Türk Milleti bundan sonra olduğu gibi Atası’nın mirasına sahip çıkacak. Birlik beraberlik içinde bir birine sevgiyle yaklaşan, iyi eğitim almış ve beraberlik içinde bir birine sevgiyle yaklaşan Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır.” Gösterilerin nefes kestiği Atatürk Parkı’ndaki törenler, Vali Canalp’ın yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerini vermesiyle son buldu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim