**Batmanlı Hüseyin Baran Oktay, TEOG-1 ve TEOG-2’den 500 tam puan alarak, Türkiye’de en başarılı 176 kişi arasına girdi. Batman Doğa Koleji öğrencisi Baran, en büyük hayali olan ve ülke genelinde sadece 120 kişinin alındığı Galatasaray Lisesi’ne yerleşti.

YAZILIM MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYOR
5. Sınıftan beri Batman Doğa Koleji’nde eğitim gören Hüseyin Baran Oktay, okul hayatı boyunca tüm derslerinin 100 olmasının yanı sıra TEOG-1 ve TEOG-2 sınavlarından da 500 tam puan aldı. Türkiye’de bu başarıyı yakalayan 176 kişiden biri olan 14 yaşındaki Baran, sadece 120 öğrencinin alındığı Galatasaray Lisesi’ne yerleşmeyi başardı.  Vergi Dairesi’nde memur baba Mehmet ve ev hanımı anne Aysun Oktay’ın büyük oğlu Baran ailenin gurur kaynağı oldu. Kolejde düzenlenen basın toplantısında konuşan başarılı öğrenci, en büyük hayalinin ise yazılım mühendisi olmak olduğunu söyledi.

“DERSLERİ HEP TEKRAR ETTİM”
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baran, başarısının sırrını ise şöyle anlattı: “Birinci sınıftan beri derslerim hep çok iyiydi ama kafamda net bir okul yoktu. Dayımın ‘Galatasaray Lisesi’nde eğitim alabilirsin’ fikrinden sonra 3. Sınıftan bu yana Galatasaray Lisesi’nin hayalini kurdum. Derslerimi hep derste dinledim. Daha sonra da evde düzenli tekrar yaptım. Kitap okumayı seviyorum. Ders çalışmanın dışında yüzme sporunu ve bilim kurgu filmlerini izlemeyi seviyorum. Şimdiki hayalim yazılım mühendisi olmak.” Okul Müdürü Mehmet Şahin Sürgüt, öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını ifade ederek, Hüseyin Baran’ın başarısının temelden gelen eğitimin önemli faktör olduğuna dikkat çekti.

ANNE: “KİTAP OKUMAYI SEVDİRDİM”
İki çocuğuna da kitap okumayı sevdirdiğini belirten anne Aysun Oktay ise; “Daha önce bankacıydım ama Hüseyin Baran için 10 yıl önce işimi bıraktım. Şimdi iki çocuğum var. Hayatımı onların eğitimi için harcıyorum ve bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Çocuklarıma baskı yapmadan, onları sıkmadan her şeyden önce kitap okumayı sevdirdim. Bebekken ayağımda sallayarak uyuturken bile kitap okuyordum. Başarılı olmasının temel nedeni kitap okuma alışkanlığının olması. Tabi anne ve baba olarak biz de çok kitap okuyoruz. Çocuklarımıza bu alışkanlığı aşıladık. Bu süreçte Baran’ın öğretmeni Mehmet Şahin Sürgüt hocamızın ciddi desteklerini gördük. Baran’ı hiç yalnız bırakmadı, kendi çocuğu gibi gördü. Baran, birinci TEOG sınavından sonra kalp rahatsızlığı geçirdi. 10 gün gibi bir süre hastanede yattı. Ona rağmen bu başarıyı göstermesi bizi mutlu etti” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim