** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Ak Parti Batman İl Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresi’ne katıldı. Erdoğan, kongre öncesi mitinge katılanların elinde zeytin dalları görünce: “Şu ana kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi ama Batman verdi. Zeytin dalı operasyonuna Batman demek ki her şeyi ile hazır. Bugün sizi bir başka gördüm” dedi.

** Son 15 yılda Batman’a 12 Milyar TL yatırım yaptıklarına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Oy versin vermesin tüm vatandaşlarımızı kucaklıyor, hiç kimseyi dışlamadan ülkemize hizmet ediyoruz” diye konuştu.

3 YIL ARADAN SONRA BATMAN’DAYDI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Batman’da düzenlenen 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz, Mehdi Eker, Başbakan Yardımcıları Fikri Işık ve Mehmet Şimşek ile çok sayıda davetli katıldı. Kongre öncesi şehir stadı önündeki alanda toplanan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge gelen vatandaşların ellerindeki Afrin operasyonunun sembolü zeytin dallarını alarak, mesajlar verdi. Erdoğan: “Şu ana kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi ama Batman verdi. Zeytin dalı operasyonuna Batman demek ki her şeyi ile hazır. Bu ne güzel coşku böyle. Bugün sizi bir başka gördüm” dedi.

MİTİNGİN ARDINDAN KONGRE
Stadyum önündeki mitingin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı spor salonundaki kongreye katıldı. 3 Yıllık hasretin ardından tekrar Batman'da olmanın sevincini yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bugün karşımda 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' diyen, iradesine geleceğine sahip çıkan bir Batman görüyorum. Batman, kardeşliğin dayanışmanın şehri olduğunu bugünkü tablo ile herkese ilan ediyor. Bu muhabbet tablosu dostlarımıza güven aşılarken, düşmanlarımıza da korku salıyor” dedi.

“SİSTEMİ BATMAN’DA DAHA İYİ ANLATMALIYDIK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında 16 Nisan halk oylamasında yüzde 60’ın üzerinde oranlarla Türkiye ortalamasını aşıp Cumhurbaşkanlığı Sistemine ‘evet’ diyen Hasankeyf, Gercüş ve Sason ilçelerine teşekkür etti. Batman genelinde arzu ettikleri neticeyi alamadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca seçmeni suçlayan, hatta millete hakaret eden bir parti olmadıklarını söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Rabbimiz, ‘insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır’ buyuruyor. Demek ki Batman’da çok daha fazla çalışmamız gerekiyordu. Demek ki sizlere kendimizi daha iyi anlatmalıydık. Burada bir eksiğimiz var. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin ülkemize ve Batman’a kazandıracaklarını burada daha iyi izah etmeliymişiz. 2019 seçimlerine kadar eksiklerimizi gidererek, her zamankinden daha çok çalışarak inşallah Batman’da hedeflediğimiz tabloyu yakalayacağız.”

“IRKÇILIĞA DÜŞMEYİN”
Türkiye’nin, Türkü, Kürt’ü, Arap’ı, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı, Boşnak’ı, Arnavut’uyla 80 milyon vatandaşın tamamına ait olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Onun için de ben buradan özellikle Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bakın lütfen ırkçılığa düşmeyin, kavmiyetçilik lütfen yapmayın. Zira Rabbim bizi kabileler hâlinde yarattı, kavimler hâlinde yarattı. Ama hiçbir kavmin bir diğer kavme üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak ittika iledir, takva iledir. Kim Allah’a daha yakınsa en üstün olan odur. Biz birbirimizi Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak olduğu için değil, sadece Yaratan’dan ötür seveceğiz. Anlayış bu olmalı. Biz değerli kardeşlerim, asla ve asla kula kul olmayacağız. Biz sadece ve sadece Allah’a kul olacağız. Bizde kula kulluk yok. Kim olurlarsa olsunlar, bizim yardım kapımız Allah’tır, o bize yeter” şeklinde konuştu.

“AFRİN’DE KILI KIRK YARIYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yıllardır çözülemeyen kimi sorunların üstesinden gelinmesi isteniyorsa terör meselesinin artık gündemden çıkarılması gerektiğini tekrarladı. Son birkaç yılda devlet olarak bu noktada çok ciddi adımlar attıklarını, büyük başarılar elde ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün güvenlik güçleriyle sivil vatandaşları karşı karşıya getirmeye dönük provokasyonlarına rağmen, bu mücadeleyi hukuktan, demokrasiden taviz vermeden yürüttüklerini belirtti. Türkiye’nin Afrin’de de tek bir sivilin kılına zarar gelmemesi için büyük fedakârlıklarda bulunduğunu, güvenlik güçlerinin kimi zaman kendi canlarını tehlikeye atma pahasına, masumların zarar görmemesi için kılı kırk yardıklarına dikkat çekti.

“HASANKEYF BARAJINI İSTEMİYORLARDI”
Konuşmasının son bölümlerinde iktidara geldikten bu yana Batman’a 12 Milyar TL yatırım yaptıklarına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Ne buyuruyor Peygamberimiz halka hizmet hakka hizmettir. Biz bu emri kendimize rehber kılarak 15 yıldır diğer vilayetleri ile beraber Batman’a da hizmet götürmenin gayreti içindeyiz. 15 Yıldır heyecanımızdan azmimizden bir şey kaybetmedik. Bu vatana aşk ve tutkuyla bağlıysak bugün de aynı hissiyattayız. Oy versin vermesin tüm vatandaşlarımızı kucaklıyor, hiç kimseyi dışlamadan ülkemizse hizmet ediyoruz. Hedefimiz mazlumların sığınağı olan bu ülkeyi 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri yapacağız. Asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapmış bu aziz milleti en kaliteli en güzel hizmetlerle buluşturmaya kararlıyız.15 Yılda Batman’a yaptığımız yatırım 12 Milyar liradır. Bu Hasankeyf barajını birileri istemiyordu. Teröristler Hasankeyf barajının yapılmasını istemiyorlar. Çünkü Hasankeyf barajı onların yolunu kesen en önemli bir projeydi. Biz Hasankeyf barajına çok ciddi bir harcama yaptık. Şimdi Hasankeyf artık bir baraj değil burada bir deniz oluyor. Bu projede son hızıyla devam ediyor. Ilısu barajı bittiğinde yılda 400 milyar kw üzerinde enerji üreterek ekonomiye 1.5 Milyar lira katkı sağlayacak. Toplam maliyeti 8.5 Milyar lira olan bu barajın yapımı tamamlanmak üzere” dedi. (Barış Arslan, Reşat Yiğiz, Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim