*Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Geleneksel ‘El Sanatları-Canlandırmak Derneği’nin ortak çalışması kapsamında ödüllü el sanatları yarışmasına 15’il’den katılım sağlandı.

*Çözüm süreciyle birlikte el sanatların alanlara indiğini belirten Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; “Sürecin ilimizi daha da canlandıracağına inanıyoruz. Batman dışından gelen konuklarımızla kucaklaşmanın mutluğu içindeyiz” dedi.
AKSOY’DAN STANDA İLGİ
39. Turizm haftası programı kapsamında 15 İl Batman’a çıkarma yaptı. Aralarında İstanbul, Trabzon, Kütahya, Denizli, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinin de bulunduğu 15 İl, Batman’da dayanışma örneği gösterdi. İl’lerin yanı sıra Batman, Hasankeyf, Gercüş, Beşiri, Sason ve Kozluk Halk Eğitim Merkezleri de stant açtı. Stantları Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Geleneksel El Sanatları-Canlandırmak Derneği Başkanı Hamdullah Güneş ile çok sayıda davetli Atatürk parkında iki gün sürecek etkinliğe katıldı. Vali Yardımcısı Aksoy, bazı stantlarda hem alış-veriş yaptı hem de sohbet etti.


“BATMAN GÜZEL BİR KENT”
El sanatları sergisinde stant kurmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren bazı konuklar; “Batman çok güzel bir kent. İnsanları da havası gibi sıcak. Batman’ı böyle bilmiyorduk. İyi ki Batman’a geldik. Çözüm süreciyle birlikte bölgeye daha çok yerli ve yabancı turistlerin de geleceğine inanıyoruz. Batman’ın böyle örnek bir çalışma yapmasından dolayı kutluyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Batman’da kendimizi yalnız hissetmedik. Bize destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi. 


“GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR”

Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve ekibi Batman’a gelen konuklarla yakından ilgilendi. Aslanlı, şunları söyledi: “Batman’da güzel şeyler oluyor. Valimiz sayın Azmi Çelik’in destekleriyle çözüm süreciyle birlikte farklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Editör: TE Bilişim