**Dünyada ender rastlanan kas hastalığına (Smard-1) yakalanan Batmanlı 13 yaşındaki Ceren Asma için gazeteler ve sosyal medyada başlatılan kampanya kısa sürede büyüdü. İki haftada 110 Bin TL toplandı. Valiliğin 25 bin TL’lik desteğiyle rakam 135 bini bulacak.

CEREN, HİNDİSTAN’A GİDİYOR
Yaklaşık iki hafta önce kas hastası Batmanlı 13 yaşındaki Ceren Asma için sosyal medya ve yerel medyada başlatılan kampanya amacına ulaştı. Ceren’in sosyal medyadaki mesajına Batmanlıların yanı sıra ülkenin dört bir yanından vatandaşlar, Batman Valiliği, eğitim kurumları ve birçok kesim kayıtsız kalmadı. Yaklaşık 130 bin liralık tedavi gideri için iki haftada 110 bin lira toplandı. Geçtiğimiz günlerde Vali Hulusi Şahin de aileyle yaptığı görüşmede aileye 25 Bin TL destek için talimat vermişti. Minik Ceren, annesiyle birlikte 10 Mart’ta Hindistan’a gidecek.

“10 MART’TA HİNDİSTAN’DA OLACAĞIZ”
Tedavi giderleri için başlatılan kampanyanın kendilerini duygulandırdığını belirten anne Semira Asma: “Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Öğrencilerden gençlere, devlet büyüklerimizden birçok kesime kadar herkesin desteğini gördük. Valimizle yaptığımız görüşmeyle kendisinden de destek aldık. 1-2 gün içinde desteğin sağlanacağını öğrendik. Tedavi masraflarını karşılayabilecek rakama ulaştık. 9 Mart’ta Ankara’dan İstanbul’a, ardından Hindistan’a gideceğiz. Allah nasip ederse 10 Mart’ta Hindistan’da olacağız. Ceren’i tedavi ettirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kampanya öylesine büyüdü ki ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu süreçte yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim