** TPIC Batman Ofisi’ne her gün yüzlerce işsiz akın ediyor. Son üç ayda TPIC’e başvuranların sayısı 15 Bine dayandı. Batman dışında Adıyaman, Muş, Bingöl, Mardin ve Diyarbakır’dan da yüzlerce işsizin müracaatta bulunduğu TPIC, değerlendirmelere başladı.

ÇEVRE İLLERDEN DE TPIC’E AKIN
TPIC’in önümüzdeki günlerde büyük sahaya dönüştüreceği Batman’da alımı planlanan 500 personel için müracaatlara başvuranlara her gün yenileri ekleniyor. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü İkmal Müdürlüğü’nde bir süre önce ofis açan TPIC’e işsizler akın etti. Mart ayından itibaren bölgede petrol aramalarına başlayacak TPIC’in vasıfsız işçi müracaatlarını da değerlendirmesi işsizlere umut oldu. Daha önce haftada 100-200 kişinin başvurduğu TPIC Batman Ofisi’ne son iki haftada günlük 500-1000 kişi arasında müracaatta bulundu. İlkokuldan ortaokula, liseden üniversite mezununa kadar başvuruların olduğu işsizler, değerlendirme gününü bekliyor.

MÜLKATA ALINANLAR VAR
Daha önce TPIC’e başvuruda bulunan bazı işsizlerin mülakata alındığı da öğrenildi.  TPIC yetkililerinin değerlendirmeye tabi tuttukları müracaatlar arasında öncelikle sondaj ve doğalgaz işlerinde çalışanların tercih edildiği ifade edildi. Son günlerde daha çok çevre illerden de müracaat edenlerin sayısında artış olduğunu belirten bazı Batmanlı işsiz gençler: “Önceliğin Batmanlılara verilmesini istiyoruz. TPIC’in Batman ofisine müracaatta bulunanları ilk kez görüyoruz. Oysa işsizliğin yüksek olduğu Batman’da şartları uygun olanların mülakata alınmasını bekliyoruz. Bu konuda Milletvekili sayın Ataullah Hamidi ve İl Başkanı Murat Güneştekin’in de Batman’daki hassasiyeti göz önünde bulundurmalarını istiyoruz” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim