**Sason’un ilçesine bağlı Balbaşı köyünde 1.5 aydır çocuklarının okul yüzünü görmediğini belirten Mehmet Emin Soysal; “Okullar açılalı 1.5 ay oldu. Taşımalı eğitim kapsamındaki çocuklarımız servis araçlarının köye gelmemesinden henüz okula gidemedi” dedi.

16 ÖĞRENCİ OKULA HASRET
Batman’ın Sason ilçesine bağlı Balbaşı köyünde taşımalı eğitim kapsamındaki çocuklar, servis araçları yüzünden okulla buluşmadı. İlkokul 1. ve 4. sınıfta eğitim gören toplam 16 öğrencinin 1.5 aydır okula gidemediğini ifade eden Mehmet Emin Soysal; “Taşımalı eğitim kapsamındaki köyümüzden Ömürlü köyüne gitmesi gereken öğrenciler maalesef servis araçlarının keyfi uygulamaları yüzünden bu yıl okul yüzü göremedi. İlk 2 gün çocukları kendi araçlarımla okula götürdüm, ama çocukları bir daha okula getirecek tek bir servis aracı köye gelmedi” diye konuştu.



“ÇOCUKLARIMIZ OKUMAK İSTİYOR”
Daha önce eğitim-öğretime açık olan köydeki okul müdürünün başka bir köye kaydırılmasıyla kapanan Balbaşı köyündeki öğrencilerin, Ömürlü köyündeki  okula gönderildiğini belirten Soysal, şöyle devam etti; “Kübra, Elif, Hazal, Berfin, Ömer ve Bilal Karabaş, Elif, Emine Özbek, Azize Soysal, Semra, Elif , Ayten ve Hüseyin Akçı adlı öğrenciler, taşımalı eğitim uygulaması yüzünden henüz okulla buluşmadı. Neredeyse yarıyıl tatili gelecek. Hala çocuklarımız okula gitmedi. Oysa çocuklarımız okumak istiyor. Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim’e başvurduk. Kimse çağrımızı dikkate almadı.” 

Editör: TE Bilişim