**Batman İl Jandarma Komutanlığı, Suç Araştırma Timinin (JASAT) 2021’deki çalışmalarını kamuoyuna duyurdu. Bir yılda 131 asayiş olayına müdahale eden ekipler, 110 faili meçhul olayı da aydınlattı.

JASAT YOĞUN ÇALIŞTI
Batman İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), geride kalan yılda da yüzlerce olayı aydınlattı. Jandarma’dan yapılan açıklamada JASAT’ın bir yıllık çalışmalarına dikkat çekildi. 2021’de çoğunluğu hırsızlık olmak üzere 131 olayı aydınlatan ekipler, çalışmalarıyla takdir topladı. JASAT’ın bir yıllık çalışmaları şöyle; “2021 içerisinde Batman genelinde çoğunluğu hırsızlık olayı olmak üzere toplamda 131 asayiş olayına müdahale etmiştir. Müdahale edilen olaylar incelendiğinde, bir önceki yıla oranla %125’lik artışla 110 faili meçhul olay aydınlatılmış olup, bu olaylara karıştığı tespit edilen 209 şüpheli Adli Makamlara sevk edilmiş ve bu şahıslardan 45’i tutuklanmıştır. Ayrıca dönem içerisinde nitelikli suçlardan (Kasten Öldürme, Uyuşturucu Madde İmal ve Tic., Hırsızlık vb.) aranan ve cezaları 3 yıldan 24 yıla kadar olan 90 şahıs yakalanarak toplamda 135 şahıs cezaevlerine teslim edilmiştir.”

İŞTE DİĞER ÇALIŞMALAR
JASAT’ın diğer çalışmaları ise şöyle; “Önem arz eden olaylar ele alındığında geçtiğimiz yıl içerisinde 23 Kamu Kurum ve Kuruluşlarından Hırsızlık olayına müdahale edilmiş ve 20 olayın aydınlatılması sağlanmış, 12 Hayvan Hırsızlığı ile Baz İstasyonundan Hırsızlık olaylarına müdahale edilmiş ve bu olayların tamamı aydınlatılmış, ayrıca diğer hırsızlık olaylarından (Evden, İş Yerinden, Bağ ve Bahçeden vb.) 54 olaya müdahale edilmesi sonucu 40 olayın aydınlatılması sağlanarak olay şüphelileri Adli Makamlara teslim edilmiştir. Bu bilgiler ışığında halkın huzur ve güvenliğinin temini için 24 saat esasına göre çalışan Jandarma teşkilatının güzide birimi olan JASAT ekipleri modern teknolojinin tüm imkânlarından yararlanarak suç ve suçluların tespiti, yakalanması için aynı azim ve kararlıkla çalışmalarına devam etmektedir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim