** Batmanlı 12 yaşındaki Berfin Savgat’ın hastalığına teşhis konulamıyor. Kızını birçok hastaneye götürmesine rağmen sonuç alamadıklarını belirten işsiz baba Murat Savgat: “Berfin’i götürmediğim doktor kalmadı. Hastalığına teşhis konulamadı. Yüzlerce ilaç verildi ama kızım gözümüzün önünde acı çekiyor” diyor. Vücudundaki kaşıntı nedeniyle okulda kızının dışlandığını da belirten Savgat: “Kızım artık okula gitmek istemiyor. Arkadaşları ona kötü davranıyor. Devlet büyüklerimizden isteğim kızımın tedavisini üstlenmeleri” dedi.

 

BERFİN ACI ÇEKİYOR
Batman’ın Huzur mahallesinde ikamet eden Savgat ailesi, 12 yaşındaki Berfin’in hastalığı nedeniyle zor durumda. 6 Çocuk babası Murat Savgat, kızı Berfin’in doğuştan bu yana vücudunda oluşan yaralar nedeniyle her gün acı çektiğini söyledi. Maddi sıkıntılar ve kızının hastalığı nedeniyle zorda olduklarını belirten baba Savgat: “Doğumundan bu yana kızımın vücudunda yaralar oluşuyor. Yaralar da sürekli kaşıntıya neden oluyor. Berfin, ağırları nedeniyle geceleri uyuyamıyor. Batman dahil bölgedeki diğer hastanelere kızımı tedaviye götürdüm ama bir teşhis konulamadı” dedi.

 

OKULA GİTMEK İSTEMİYOR
Kıbrıs Şehitleri 6. Sınıf öğrencisi kızının okula gitmek istemediğini de belirten baba Savgat, şöyle devam etti: “Okuldaki arkadaşları hastalığı nedeniyle Berfin’i dışlıyor. Bu durum kızımın psikolojisini bozuyor. Doktorlar teşhis koyamadığı için rapor da vermiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sağlık Bakanlığı ve devlet büyüklerimizden tek isteğim kızımın tedavisiyle ilgilenmeleri. Maddi sıkıntılarla boğuşuyoruz. İş-Kur’un TYP kadrolarına başvurdum ama henüz bir sonuç çıkmadı. 6 çocuğumla birlikte perişan haldeyiz. En azından Berfin’in tedavisi için yardım bekliyoruz. Verilen ilaçlar pahalı olduğundan karşılama gücüm de kalmadı.”

 

Editör: TE Bilişim