** Eğitim-öğretimin döneminin ikinci dönem açılış programına katılan Vali Ahmet Deniz, eğitimde okumanın önemine dikkat çekerek: “Batman Her Yerde Okuyor Kampanyası kapsamında şimdiye kadar 100 bin kitap dağıttık. Okumadan eğitimde başarılı olmak mümkün değil” dedi.

DERS ZİLİ ÇALDI
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı ikinci dönem açılış programı Vali Ahmet Deniz katılımıyla gerçekleştirildi. Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Konferans salonunda düzenlenen programa, Vali Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okul idaresi ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Deniz, konuşma öncesi Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Batman’ın okul öncesi eğitim oranında Türkiye ortalamasının üzerine çıktığına dikkat çeken Vali Deniz: “Okul öncesinde Türkiye ortalamasının altındayken, bugün Batman okul öncesi okullaşma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. ‘Batman Her Yerde Okuyor Kampanyası’ kapsamında şimdiye kadar 100 bin kitap dağıttık. Bunu kitap fuarıyla taçlandırdık. Bu kapsamda okul kütüphanelerine kitap desteğinde bulunuyoruz. Okumadan eğitimde başarılı olmak mümkün değil” dedi.

“500 DERSLİK YAPIMI SÜRÜYOR”
Vali Deniz, şöyle devam etti: “Batman’da 500 civarında derslik yapımı devam ediyor. 2019 yılında Batman’da tekli öğretime geçilmesi için gerekli yatırım çalışmalarını gerçekleştirme çabası içerisindeyiz. Okul ihtiyacının olduğu her yere okul yapıyoruz” diye konuştu.  Sınıf ziyaretlerinin ardından okulda yapımı tamamlanan Şehit Ömer Halisdemir kütüphanesinin açılışını da yapan Vali Deniz, kütüphanede ders çalışan öğrencilerle birlikte ‘Batman Her Yerde Okuyor’ kampanyası kapsamında bir süre kitap okuduktan sonra okuldan ayrıldı. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim