**Yavuz Selim mahallesindeki Güsel Bilal Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ndeki biçki-dikiş makinesi, 30 bağlama-gitar, ütü ve bilgisayar malzemesini son 10 günde çalan hırsızlar, kursiyerleri eğitimsiz bıraktı.
MALZEMELER ÇALININCA…
Batman’ın kenar semtlerinden Yavuz selim mahallesindeki Güsel Bilal ÇATOM merkezi, hırsızların hedefi oldu. 10 gün içinde dört kez hırsızlık olayının yaşandığı Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde kursiyerler için açılan atölyelerdeki malzemelerin çoğu çalındı. ÇATOM sorumlusu Şükran Öztürk; “50’ye yakın kursiyerimiz çalışamaz duruma geldi. 10 gün içinde dikiş makinesinden gitara, ütüden masa üstü bilgisayara kadar eşyalarımızın tamamı çalındı. Yaklaşık 100 bin TL’lik malzeme çalınınca kursiyerimiz zor durumda kaldı. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.


“EĞİTİM GÖREMİYORUZ”
10 dikiş makinesi, 30 bağlama-gitar, 5 ütü, 3 masa üstü bilgisayarın çalınmasıyla atölyelerde eğitim göremez hale geldiklerini söyleyen ÇATOM kursiyerinden Hayat Önlü, Melek Ançal ve Canan Arslan; “Pencerelerin kepenklerini söküp içeriye hırsızlar dikiş makinelerinin başlıklarını söküp almış. Ayrıca bağlama, gitar ve ütülerini de alınca eğitim göremez hale geldik. Son 10 günde hırsızların atölyelerimizi hedef seçmesine anlam veremiyoruz. Eğitim görmeden evin yolunu tutuyoruz” dediler. Parmak izi alan Polis, hırsızların yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Editör: TE Bilişim