**Beyincik erimesi (NCL) hastası Ahmet Çınar Abay için geçen ay başlatılan kampanyada bağış tutarı 2 Milyon 340 Bin TL’ye ulaştı. Tedavi süreci için Hacettepe Tıp Fakültesi’nden randevu beklediklerini belirten baba İhsan Abay: “3 Milyon TL’lik tedavi masraflarının büyük bölümü karşılandı. Üç hafta önce Hacettepe Tıp Fakültesinden randevu istedik ama henüz dönüş olmadı. Sürecin hızlandırılmasını istiyoruz” dedi.

TEDAVİ SÜRECİNİ BEKLİYOR
Dünyada ender görülen ölümcül NCL2 (Beyincik erimesi) hastası 5 yaşındaki Ahmet Çınar Abay için geçen ay başlatılan kampanya kapsamında 2 Milyon 340 Bin TL bağış toplandı. Batman Valiliği’nin yardım komisyonu kurduğu, binlerce vatandaşın ise nakdi yardımların yanı sıra sosyal medya başlattığı kampanya çığ gibi büyümüştü. Bağış tutarının 2 Milyon 340 Bin TL’yi bulduğunu belirten baba İhsan Abay: “Halkımızın büyük duyarlılığıyla tedavi masraflarının büyük bölümü toplandı. Hastalığın bir yıllık masrafı yaklaşık 3 Milyon TL civarında. Toplanan tutarla 10 aylık tedavi karşılanabiliyor. Üç hafta önce tedaviye başlayacak Hacettepe Tıp Fakültesi’nden randevu talebimiz olmuştu. Hatta Sağlık İl Müdürümüz de devre girmişti. Fakat randevu günü alamadık. Tedaviye bir an önce başlamak istiyoruz” dedi.

BİR DESTEK ECZACILAR ODASI’NDAN
Ahmet Çınar için başlatılan kampanya devam ederken, bir destek de Batman Eczacılar Odası’ndan geldi. Oda Başkanı Adnan Bayhan ile görüştüklerini ifade eden baba Abay, şöyle konuştu: “İlacın Türkiye’ye getirilmesinin bile ayrı bir gideri var. Sağ olsun Eczacılar Odası Başkanımız, Türkiye Eczacılar Birliği nezdinde yapacakları girişimle ilacın yüzde 3-4’lük katılım ücretinin alınmamasını sağlayacaklarını söyledi. Bu oran da yaklaşık 120 Bin TL’yi buluyor. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. İsteğimiz hastaneden randevunun verilmesi ve tedaviye bir an önce başlanılması.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim