**Mart ayından itibaren kapalı durumda olan düğün salonları, 1 Temmuz’da yeniden açılıyor. Evlenecek olan çiftlerin şimdiden rezervasyon yaptıklarını belirten salon işletmecileri: “Üç aydır kapalı durumdaydık. İflasın eşiğine geldik. Yeni süreçte salonlarda temassız oyunlar olacak” dediler.

SALONLAR ÜÇ AYDIR KAPALI
Korona virüs nedeniyle Mart ayından beri kapalı olan düğün salonları, 1 Temmuz’daki açılışa hazırlanıyor. Evlenecek olan çiftlerin günlerdir düğün salonların açılışını beklediğini belirten bazi düğün salonları işletmecileri: “Batman’da 25’i aşkın salon var. Sektörümüz zor durumda. İl Hıfzıssıha Kurulu’nun genelgesine göre açılış hazırlıklarına başladık. Her yeri ilaçlıyoruz. Evlenecek bazı çiftler şimdiden yer ayırıyor. Bu süre içinde nişan ve düğün törenleri birikti. Üç aydır kapalıyız, şimdi 1 Temmuz’a hazırlanıyoruz” dediler.

TEMASSIZ OYUNLAR OLACAK
Yılda ortalama 3500 çiftin nikah kıydığı Batman’da, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararları doğrultusunda önlem alacaklarını belirten salon işletmecileri, şöyle devam etti: “Şu anda bildiğimiz kadarıyla halay çekilmeyecek. Temassız oyunlar oynanacak. Yeni kurallara göre salona sınırlı sayıda davetli alınacak. Salona alınacak konukların da telefon numaraları yazılacak. Şimdiden düğüne gelecek konuklardan nasıl telefon numaralarını alacağız diye kara kara düşünüyoruz. Aylardır iş yapamadık. Salonların kirasını ödeyemedik. Birçok işletme iflasın eşiğinde. Umarız salgın bir an önce sona erer.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim