TEDAVİ MASRAFLARI; 3 MİLYON TL
Dünyada nadir görülen ‘NCL-2’ (beyincik erimesi) hastalığına yakalanan 5 yaşındaki Ahmet Çınar Abay için Valilik öncülüğünde başlatılan kampanyanın ilk haftasında 200 Bin TL bağış toplandı. Vali Hulusi Şahin’in ilk bağışta bulunduğu kampanyaya destek artıyor. Gençler başta olmak üzere vatandaşların kampanyaya gösterdiği duyarlılığa teşekkür eden baba İhsan Abay: “Tedavi masraflarındaki yüksek meblağ haliyle bizi kara kara düşündürüyor. Ancak ilk haftada toplanan bağışlar bizim için umut oldu. Gençler-öğrenciler başta olmak üzere vatandaşların ilgisi bizi umutlandırdı. Aynı duyarlılığı işadamları ve diğer hayırseverlerden de bekliyoruz. Bazı vatandaşların kampanyayı
billboardlara yansıtmasına ayrıca memnun olduk. Yaklaşık 3 Milyon TL civarındaki tedavi masraflarının SGK tarafından karşılanması en büyük arzumuz ama SGK ile yurtdışındaki firmaların görüşmeleri uzun süredir devam ediyor” dedi.

“1 MİLYON ÖĞRETMENİN
3 TL’LİK DESTEĞİ BİLE YETERLİ”
Eğitimci baba İhsan Abay, 7 ay önce teşhisi konan hastalığın tedavisi için gerekli olan meblağın toplanması için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Batman ziyaretinde kendisiyle görüştüğünü de ifade ederek, şöyle konuştu: “Aylardır oğlum Ahmet Çınar’ın tedavisi için girişimlerde bulunuyorum. Sağ olsun Valimiz kampanyaya destek verdi. Bakanımız Batman ziyaretinde kendisiyle görüşüp destek istedim. Kampanyaya ülke genelindeki 1 Milyon eğitimcinin destek vermesini rica ettim. Her öğretmenin 3 liralık desteği bile masrafları çok rahat karşılar. Bakanımız sonradan bana dönüş yaptı, konuyla ilgilendiğini belirtti. Eğitim camiasının desteği kampanyayı çok kısa sürede tamamlar. Hastalığın nasıl seyredeceğini bilmiyoruz. İlk oğlum Emircan’a teşhis konulmadığı için tedavi sürecinden olduk. Ahmet Çınar için geç kalınmasından korkuyoruz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim