**Besicilere yurt dışından uygun fiyatla arpa ithal eden Toprak Mahsulleri Ofisi, satış rekoru kırdı. Bölge illerinin yanı sıra Doğu illerine de arpa satışı yapan TMO, 148 besiciye 160 ton arpa satışı gerçekleştirdi.

148 BESİCİYE 160 TON ARPA
Batman TMO Müdürlüğü, besiciler için yurt dışında ithal ettiği arpa adeta kapışılıyor. TMO, Çarşamba günü 160 ton arpa satarak satış rekoru gerçekleştirdi. Besicilerin mağduriyet yaşamaması için ithal arpayı uygun fiyatla verildiğini belirten TMO yetkilileri; “Bu yıl kuraklık nedeniyle Temmuz 2021’den beri besicilerin mağdur olmaması için yurt dışından arpa temini yapılıyor. Ancak Temmuz’dan bu yana tüm satışların fazlasını geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirdik. Bir günde personel sayısı az olmasına rağmen 148 besiciye 160 ton arpa satışı gerçekleşti. Hakkari’ye kadar satış yapıyoruz” dedi.

UCUZ YAĞ DA KAPIŞILIYOR
Ayçiçek yağı satışlarının da arttığını belirten TMO yetkilileri, şöyle devam etti; “Bir ayda 6 tır yani 180 ton yağ satışı yaptık. TMO çitçinin olduğu gibi vatandaşın da yanında. Bugün piyasada yağ fiyatı düşüyorsa ofisin etkisi var. Ay çiçek yağını 99 TL’den sattığımız için piyasada yağ fiyatları da biraz geriledi. Ay çiçek yağının fiyatı nedeniyle zengini de fakiri de yağ aldığı için kuyruklar oluşuyor. Bunun yanında pirinç, kuru incir, kuru üzüm, kuru kaysı ve fındık çeşitleri de ofiste satılmaktadır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim