**Hafta içinde İl Hıfzıssıhha Kuruluna başkanlık yapan Vali Hulusi Şahin, sosyal medyadan çok şikayetçiydi. Sorunlara duyarlılığıyla bildiğimiz Vali Şahin’in bu konudaki tepkisi de yerindeydi. Halkı panikletmeyi adeta görev bilenlere pes doğrusu.

**Corona virüsüne karşı alınan tedbirler yerinde. Düşünün kapatılma kararı olmayan bazı işyerleri de hem kendi hem de çalışanlarının sağlıklarını düşünerek kapatma kararı alıyor. Örneği Batman’daki bazı şirketler ile lokantalar, geçici süreyle çalışmalarını durdurdu. Bunlar güzel gelişmeler.

TEDBİRLERE HERKES UYMALI
Sağlık Bakanının Türkiye’de corona virüsü tespit edildiğine dair açıklamaların ardından tek gündem corona oldu.

Yeni corona virüsüne karşı kuşkusuz diğer illerde olduğu gibi Batman genelinde de alınan tedbirleri uygulayan ilgili merciler, ilaçlı dezenfekte çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Bir yandan da halka açık bazı işyerleri de çalışmalarına kısa bir süre için ara veriyor.

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı tedbirlerin yanı sıra esnaf ve çalışanları da mağdur etmeyecek düzenlemelerin yapılmasını isteyen Esnaf Odalarının çağrıları da dikkat çekici.

Batman’da bir hafta önce ile dünkü manzarasının görüntüsü arasında uçurum var. İnsanlar artık biraz daha temkinli ve zorunlu olmadıkça kalabalık olan alanlarda gözükmüyor.

Gazetemizin dünkü manşetinde de ‘Sessiz şehir’ başlıklı haberde en işlek güzergah olan Turgut Özal bulvarının son hali, önlemlerin ne denli sokağa yansıdığının bir tablosu gibi.

Çok şükür il genelinde şu ana kadar endişe edilecek bir durum yok.

RESMİ AÇIKLAMALARI DİKKATE ALIN
Geçtiğimiz günlerde İl Hıfzıssıhha Kuruluna başkanlık yapan Vali Hulusi Şahin’in, sosyal medyada çıkan asılsız haberlere tepkisi büyüktü.

Vali Şahin, haksız da değildi. Üstüne üstelik Valiliğin logosunu alıp sosyal medya hesabından paylaşacak kadar gözleri dönmüş bazı çevrelerin halkı panikletmesi gerçekten de korkunç. Vali Şahin, şu ifadelerle o paylaşımı yapanlara tepki gösteriyordu; “Bir şeytani fitne dürtüsüyle hareket eden bir sosyal medya fitnesi dolaşıyor. Valilik logosunu kullanılarak, Valilik basın duyurusuymuş gibi ‘Batman’da üç adet Korona Virüs görüldü’ sosyal medyada yaymaya çalışmışlar. Bununla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli süreç başlatıldı. Böyle insanları korkuya ve paniğe sevk etmeye çalışanlarla ilgili Türk Ceza Kanunun ilgili maddelerine göre gereği adliyemiz tarafından yapılıyor…”

Gazete idaresine de öyle asılsız iddialar geliyor ki sormayın gitsin.

En ufak bir rahatsızlık nedeniyle hastanenin yolunu tutanlara bile neredeyse corona virüs teşhisi koyacak bir kesim var memlekette.

Şu sıralar Fısıltı Gazetesi devrede.

Bir kısım vatandaş ne yazık ki Sağlık Bakanlığı ve Valiliğin resmi açıklamasından çok dedikodulara inanıyor.

Toplum ruh sağlığının çok da yerinde olmadığı bu süreçte biraz da güzel haberlerden söz etmek gerek.

GEREKSİZ STOĞA YÖNELMEYİN
Toprak Mahsulleri Ofisi Batman Şubesi’nin ucuza sattığı pirinç ve fındığa önceki günlerde olduğu gibi şimdilerde de ilgi var. Ancak talep şimdilik iki-üç katına çıktı.

Son iki günde TMO satış noktası önünde pirinç ve fındık için uzun kuyruklar oluşmuştu.

TMO, bölgede belki de en fazla pirinci Batman’da satıyor.

Salgından sonra zengini de orta gelirlisi de dar gelirlisi de stok yaparcasına TMO’ya akın ediyor.

TMO yetkilileri, kuyruğa girenleri uyarıyordu; “Herkese yetecek kadar stoklarımızda bol miktarda pirinç ve fındık var. Lütfen panik yapmayın…”

Pirinç ve diğer ürünler daha araçtan indirilmeden kuyruk oluşturanları da uyaran görevliler yakınıyordu; “En büyük sorunumuz paketleme. Daha malı indirmeden vatandaşlar pirinç ve diğer ürünleri almak istiyor. Oysa herkesin ihtiyacını karşılayacak ürün stoklarımızda mevcut…”

Kısacası; hem asılsız haberler hem de stoka yönelenler şu sıra hiç de iyi şeyler yapmıyor. Herkesin şu sıralar daha sağduyulu olması gerekiyor. Paniğe kapılmadan tedbirlere uymak herkesin için en iyi seçenek.