**Korona virüs salgını sürecini bölgede iyi götüren Valilerden biri de Hulusi Şahin’dir. Vali Şahin, korona sürecinin en az hasarla atlatılması için işi sıkı tutuyor.

**Belediye Başkanvekilliği görevini de iki ayı aşkındır sürdüren Vali Şahin, programlarda ‘Devlet adamı’ ciddiyetini hissettirir, lakayt davranışlardan da hoşlanmaz.

TAM BİR GÖREV ADAMI
Vali Hulusi Şahin, 1.5 yılı aşkın süredir Batman’da görev yapıyor… İki aydır da Belediye Başkanvekilliğini sürdürüyor.

Geldiği günden beri duruşuna, görev anlayışına saygı duyuluyor. Çünkü tam bir görev adamı.

Korona sürecini iyi götürüyor, yerinde kararlar alıyor.

Dün görüştüğümüz Vali Şahin, önemli bir konuya dikkat çekiyordu; “Test cihazında yapılan konfigürasyon nedeniyle biriken test sonuçlarından ortaya çıkan vaka sayısının rakamlarıdır son veriler. Batman’da ortalama günlük 50 pozitif vaka vardır. Maske takmayanlara duruma göre en alt sınır 392 lira, en üst ceza sınırı ise 3.150 lira oluyor…”

Bölge illerinden Diyarbakır, Şanlıurfa, Doğu’da da Van’a baktığımızda Batman, bu illerden çok daha iyi.

En azından kritik iller arasında değiliz.

Bölge Devlet Hastanesi’nin yetersizliğine sağlık personeli olağanüstü çaba gösteriyor.

ŞAHİN ÇOK HASSAS…
Her şeyden önce ‘Devlet malına’ kendisi el atmadığı gibi korumak için de azami hassasiyet gösterdiğini biliyoruz.

Vali Şahin her şeyi ama her şeyi ince eleyip sık dokuyor. Devletin kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması için hassasiyet gösteriyor.

‘Basında olayım, manşette yer alayım’ gibi de bir kaygısını görmedik. Her zaman söylediği bir söz de var; “Ben gazetelerin manşetleriyle bu şehri yönetmem…”

Duyarlı bazı çevrelerin, “Bugüne kadar imarda bu şehrin önündeki engelleri kaldıran belki de tek Vali” sözleri çok değerli.

15 Günde bir Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcıları dinleyen ve yeni bir OSB için de yerinde durmayan Vali Şahin’e yatırımcılardan sürekli de övgü dolu sözler alır.

Zamanı çok iyi değerlendiren bir profili de var Şahin’in. En önemli özelliği de çok dakik olmasıdır.

Bir etkinlik öncesi belki de davetlilerden önceden gelir. Hiçbir programa geç kaldığını görmedik. Programlarda devlet adamı ciddiyetini hissettirir. Lakayt davrananlardan da hoşlanmaz.

1.5 Yıl görev yaptığı şehir de huzur havası da hakim. İyi bir Emniyet Müdürünün de çabası inkar edilemez…

Dönemi, yatırımların durduğu bir süreç olmasına karşın 500 yatak kapasiteli yeni hastane için üzerine düşeni fazlasından yaptı.

Şimdi de Belediye Başkanvekilliği görevinde yeni projeleri konuşulan Vali Şahin’in Batman’a uygulayacağı yeni imar ve yeni projeler şehrin gündeminde.