**Geçen hafta TPAO emeklisi Şehmus Asutay’ın koronadan hayatını kaybetmesi, tüm dostları, yakınları ve eski mesai arkadaşlarını sarsmıştı. Asutay ile ilgili ‘Batman bir değerini daha kaybetti’ başlıklı köşe yazım google’de en fazla okunanların arasındaydı. Google’nin ‘çok okunanlar’ arasına yazımı fotoğrafım ve köşenin başlığını alması, sanki benim hayata veda ettiğim şeklinde yorumlandı. Yazının içeriğini okumayan yüzlerce dost, cep telefonum ile gazetenin telefonlarını kilitledi…

**TPAO’ya altın yılarını yaşatan o eski petrolcülerin çoğunun artık aramızda olmadığını Batman Çağdaş’ın yıllardır sürdürdüğü nostalji sayfasında görünce o eski yıllar film şeridi gibi gözümün önünde canlanıyor. 1989 Yılında TPAO’nun 35. Yıl dönümünde Batman’a konuk olan eski genel müdürlerin arasında fotoğraf çeken dört sima şimdilerde aramızda değil…

TEŞEKKÜRLER, ARANIZDAYIM…
Geçen hafta korona virüs nedeniyle kaybettiğimiz TPAO emeklisi Şehmus Asutay’ın ardından yazdığım ‘Batman bir değerini daha kaybetti’ yazım, google’de en çok tıklanan haberler arasına girdi.

Google’de üst sıralara çıkan yazıyı görenler, yazının içeriğini okumadan sanki ben hayata veda etmişim gibi durumu algılayınca hem gazetenin hem de cep telefonum susmak bilmedi.

Geçen Kurban bayramında geçirdiğim korona virüsü üzerinden 2.5 ay geçti. Allah’a şükür sağlığım yerinde, hastalığı da tamamen atlattım.

Geçen Cumartesi bu sütunlarda yazdığım ‘Batman bir değerini daha kaybetti’ başlıklı köşe yazısı tıklama rekoru kırmıştı. Teknolojinin azizliği mi yoksa fotoğraf ve başlığı bir arada veren google’nin azizliğine mi uğradık desek bilemedim… Yüzlerce dost, telefonlarla bize ulaştı. Köşenin içeriğini okumama ve fısıltı gazetesinin ortaya attığı dedikoduyla birlikte ortalık bir anda karıştı.

Hem beni hem de yakınlarımı arayan arayanaydı…

Gerek gazetemizin idare telefonu gerekse de cep telefonum susmadı. Yakın dostlarım, çevrem ve okurlarımız, büyük bir üzüntüye kapılmıştı.

Avrupa’nın birçok ülkesinden, İstanbul, İzmir ve Ankara’dan arayan dostlarımız telefonları kilitledi.

Bir ara şarjda tuttuğum cep telefonuna da geç cevap verince değerli bir okurumuz iyice paniklemişti. O da herkes gibi; “Acaba google’deki paylaşım doğru mu?’ endişesiyle arıyordu. Sesimi duyunca, ‘Allah’a şükürler olsun, sesinizi aldık, rahatladık. Kalabalık bir yerdeydik, o çevre sizden söz edince korktuk. Siz de cep telefonuna geç cevap verince doğru sandık” diyordu…

Maalesef günümüzün teknolojisinin azizliğine ben de uğradım, biraz da bilgi kirliliği nedeniyle herkesi yordum. 10 Bini aşkın kişinin okuduğu köşe nedeniyle hayatımdan endişe duyan herkese duyarlılıkları nedeniyle teşekkürler.

ETKİLENDİĞİM KARE…
1989 Yılında TPAO, 35. Kuruluş yıldönümüne tüm genel müdürlerini Batman’da ağırlamıştı…

Bu şehrin temelini atan ilk petrolcülerden Ahmet Bayazıt’tan Selahattin Özkan’a, TPAO’nun ilk genel müdürü Şahap Bilgi’den 1990’a kadar Batman’da herkesin gönlünde taht kuran eski genel müdür Mehmet Yamaç’a kadar ilk petrolcüler Raman-8 kuyuda hatıra fotoğrafı çekmişti…

TPAO’da idari işler şefi merhum Halit Özcan da o karede yer almıştı.

Tam 31 yıl önce hem Raman hem de Batı Raman’da takip ettiğim o ilk petrolcülere eşlik eden TPAO Batman Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, eski güvenlik amiri Sadi Özbeden, ilk başsondörlerden Muhittin Eren ve oğlu Salih Eren de karede yer alan eski petrol emekçileriydi… Dördünün de bir arada olduğu o kareyi dondurduğum andan yıllar sonra şimdi o simaların aramızda olmadıklarını görüyorum.

Kadere bakın… O tarihi kuyuda bir araya gelen eski petrolcülerin şimdilerde yarısı aramızda değil.

Mekanları cennet olsun, onlar büyük emeklerle kara altını keşfedip yarım milyonluk şehrin temelini atmışlar.

Bu kareye baktıkça Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki dört simanın aramızda olmadığını görünce hüzünleniyorum.

Sağlıkla kalın…