*Korik Mahallesi’nden sonra Belediye, şimdi de şehrin genel imarıyla ilgili çalışmalara başladı. Mesainin ilk gününde Vali Hulusi Şahin, şehrin genel imarıyla ilgili bir heyetin Ankara’ya gideceğini söylemişti. Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan Başkanlığı’ndaki heyet, başkentte Tarım ve Çevre-Şehircilik Bakanlığı’nda bir dizi görüşme yaptı…

*11 Ekim’de Batman Barosu seçimleri var. Mevcut Başkan Avukat Abdülhamit Çakan, görevi bırakıyor. Adaylığını açıklayan üç hukukçudan biri Baro’nun yeni Başkanı olacak. Batman Çağdaş’ın dünkü manşeti; 440 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesi’nin açılışıyla ilgiliydi. Milletvekili Ziver Özdemir, bu hastanenin ‘Araştırma-İhtisas’a dönüştürülmesi için çaba sarf ettiği gibi; 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin de takipçisi…

GENEL İMARA DOĞRU
Batman’ın kanayan yarası ‘İmar’ sorunu da çözülüyor.

Bu şehrin önündeki en büyük engellerden biri de belki ‘İmar’dı.

Dün de yazmıştık, bu günde değinmemizde yarar var.

Önce şehrin Korik Bölgesi’ndeki ‘İmar’ sorunu çözüldü.

Şimdi de sırada bu şehrin dört bir yanını ilgilendiren ‘Genel İmar’ sorununu çözüme kavuşturmak.

Mesainin ilk gününde ‘Mahalle Buluşmaları’nın ikincisinde Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, şehirler arası oto gar çevresinin de içinde yer alacağı ‘genel imar’ı çözmek için bir heyetin Ankara’ya gideceğine dikkat çekmişti.

…Ve önceki gün İl Tarım Müdürlüğü’nden de bir ekibin de eşlik ettiği Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, önce Tarım Bakanlığı’na ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda üst düzey yetkililerle peş peşe toplantı gerçekleştirdi.

Batman’ın genel imarını iki Bakanlıkta masaya yatıran Batman heyeti, verimli toplantılara imza attı.

İki Bakanlık da genel imara ‘yeşil ışık’ yaktı.

Evet, yılların kangrenleşen imar sorunun çözümü başta inşaat sektörü olmak üzere arazi sahiplerine de ‘nefes’ aldıracaktır.

******

BARO’DA SEÇİM HEYECANI
Batman Barosu, 11 Ekim’de seçime gidecek.

Avukat Abdülhamit Çakan’ın bu kez aday olmayacağı Baro seçiminde üç aday yarışacak.

Av. Erkan Şenses,

Av. Mahmut Tanrıseven,

Av. Serkan Özdemir…

Üç hukukçu, Batman Barosu Başkanlığı’na talipli.

460 Avukatın oy kullanacağı seçim için son günlerde kulisler de yoğunlaştı.

2000 Üyesi olmadığı için de Batman Barosu yine hukukçuların tek çatısı olacak.

İki dönemdir Baro Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Avukat Abdülhamit Çakan, “Artık yoruldum” deyip kendi ofisinde davalara kaldığı yerden devam edecek.

Nedense Batman Barosu’nda önceki seçimlere göre çok da yoğun bir kulis yok.

Belki de bugünden sonra üç adayın da çalışmaları yoğunlaşacak.

Bakalım, bu kez  Batman Barosu’nda kim ‘Başkan’ olacak?

Üç adaya da başarılar…

******

ARAŞTIRMA-İHTİSAS VE YENİ HASTANE
Bu ayın ortalarında ya da sonuna doğru, Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne komşu olan 440 yatak kapasiteli hastane açılacak.

İnşaatına ‘Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ olarak başlanılan bu devasa sağlık yatırımının, ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne dönüştürülmesi için Milletvekili Ziver Özdemir’in çalışması var.

Batman Çağdaş, açılış hazırlığındaki yeni hastanenin son akıbetini dün sürmanşete taşımıştı.

Çünkü Batmanlıların hayal ettiği ciddi bir sağlık yatırımı daha gerçekleşiyor.

Milletvekili Ziver Özdemir, Sağlık Bakanlığı’ndan daha önce söz aldıkları ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ olarak açılmasını bekledikleri 440 yatak kapasiteli hastane için umutlu konuşuyordu: “Sağlık Bakanımızdan bu konuda söz almıştık. Hastanemizin ‘Araştırma-İhtisas’ olarak açılmasını bekliyoruz. Bakan sayın Fahrettin Koca, bize söz vermişti. Çünkü Batman’ın Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne ihtiyacı var.”

440 Yatak kapasiteli hastane, ‘Araştırma-İhtisas’a dönüştürülebilirse, bu aynı zamanda gelecekte Tıp Fakültesi’nin de altyapısı olacak.

Milletvekili Ziver Özdemir’in üzerinde durduğu bir başka sağlık yatırımı ise 500 yatak kapasiteli yeni hastane.

Ermi Mahallesi ile yeni şehir stadyumu bitişiğindeki yapılması kararlaştırılan yeni hastanenin yaklaşık 120 dönüm arazisi hazır. Aylar öncesinde imar çalışmaları tamamlanan o bölgeye şimdiden bağlantısı yapılacak yol ve bulvar çalışmaları var.

Uzun süre sağlık yatırımlarında gerileyen Batman, yeni hastanelerle ‘hayat’ bulacak…

Sağlıcakla kalın…