Batman Petrolspor, sahasındaki ilk maçında rakibi Sandıklıspor’u 4-1’lik skorla geçti. Ligin ilk maçı için skor ve üç puan, tabi ki mükemmel...

Ancak oynanan futbol, (özellikle maçın ilk devresi) uzun maratonlu lig için umut vermedi. Geçen yılın kadrosu, 3-4 futbolcu hariç tamamen değişen Kırmızı-beyazlıların pas organizasyonlarındaki sıkıntısı göze çarpan ilk eksiklik oldu.

Rakip geçen yıl ki Sandıklıspor değildi. Güçsüz bir takıma dönüşen Sandıklı, maçın 9. Dakikasında Petrol defansının büyük hatasında golü bulunca tribünler  ‘şok’ yaşadı. Petrollü Taner Araz’a koşusuyla adeta ‘tur’ bindiren Sandıklısporlu Abdullah, ceza alanı içinde belki de kariyerinin en rahat gollerinden birini atıyordu. Petrolspor, golden sonra her ne kadar daha fazla topla oynayan ekip olsa da defans hattı kadar forvet hattının da ağırlığı dikkat çekti. Stoper Ramazan ise mevkidaşı Taner’e oranla daha hazır bir görüntü verdi. Sağbek Tolgay geçen yıla göre henüz hazır olmadığını gösterirken, solbek Aykut Karaman, performansı alkışlanan isimlerin başındaydı. İki sezon aradan sonra tekrar Petrol’e transfer olan Aykut, daha çok iş yapacağa benziyor.

Petrol’ün en iyi bölgesi kuşkusuz orta sahaydı.
1955 Belediyespor’dan transfer edilen Emre Yakut teknik futboluyla orta sahayı toparlayan isimdi. Nitekim gollerdeki asistleri de kalitesinin ürünüydü. Muhammed Kalkan da defansif yönüyle defansa nefes aldırdı. Sabahattin Usta ise geçen yıl olduğu gibi takımın en önemli isimlerinden. Attığı gol kadar takıma katkısıyla da alkış aldı Sabahattin... İlk profesyonel maçına çıkan Enes ise bekleneni veremedi ve ikinci yarıda yerini forvet Samet’e bıraktı.

Samet her ne kadar fiziğiyle cılız kalsa da oyuna girer girmez rakibin defans hattını dağıttı. İlk golde de pozisyonu zorlayarak Sabahattin’in attığı golle katkı sağladı. Samet attığı golle de takımını rahatlatan isim oldu. İlk maçında iyi performans gösteren Samet umut verirken, aynı şeyleri diğer santrafor Melih için söylemek zor. Hava toplarında başarısız olan Melih, girdiği gol pozisyonlarında da son vuruşları yapamadı. Bir ara tribünlerin de tepkisi alan Melih, uzun vadede takıma katkı sunabilir ama daha çok çalışmasına ihtiyaç var. Sağ açık Fazlı da takımda aksayan isimlerdendi. Nitekim Teknik Direktör Orhan Kapucu oyuna zamanında müdahale ederek Mehmet’i oyuna aldı. Mehmet de çabukluğu ve hırsıyla iyi oyun sergiledi...

***
Futbolcuların performansı böyleydi.
Teknik Direktör Kapucu’nun değişiklikleri de yerindeydi. Teknik Patron Kapucu, golün üzerine yatan rakibin üzerine gidecek hamleleri yerinde yaptı...

Genç ve koşan bir takım hüviyetindeki Petrolspor, oyun kurgusu ve ayağa paslarda eksik kaldı. Özellikle duran toplarda da çalışılmış bir organizasyon göremedik. Teknik heyet önümüzdeki haftalarda bu eksiklikleri giderecektir. Ancak takım özellikle defans ve forvet hattında aksıyor. Bir orta saha elemanıyla birlikte üç noktaya transfer gerekiyor.

Sözün özü; 4-1’lik galibiyet, rehavet yaratmamalı. Yönetim ve teknik heyet aksayan noktalara gerekli takviyeleri yapıp, ‘ilk 5’ hedefine varabilir. Aksi takdirde bu hedef havada kalır.