** Pazar  günü sona eren tarım ve inşaat sektörünü kapsayan fuar, bölgedeki iş dünyasının gözünü Batman’a çevirmişti. İlk kez fuara katılan Batı’daki bazı firmalar, itiraf ediyordu; “Farklı dillerimiz, düşüncelerimiz, farklı kültürlerimiz olsa da bu topraklar hepimizin…”

** Fuarın ardından Batman, büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Birlik Vakfı Batman Şubesi, 23-24 Eylül tarihlerinde ‘petrol kenti’nin dönüşümü ve potansiyelini Meclis Başkanı, Bakanlar ve onlarca işadamına anlatacak…

GÖZLER CAZİBE MERKEZİ
PROGRAMLARINDA
Batman ‘Tarım ve inşaat fuarı’nda öne çıkan bir ayrıntı vardı… O da cazibe merkezi programlarının bir an önce hayata geçirilmesi…

Organizasyonunu Start Fuarcılığın yaptığı ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile İnşaat, Mobilya, Dekorasyon’ fuarının dört gün sürmesi, petrol şehrine ayrı bir ivme kazandırdı. 200 Firmanın katıldığı fuarda organik ürünlerden mobilya-inşaat ürünlerine dek dikkat çekici ürünler vardı.

Gümrük Bakanı ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya eşlik eden Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman’ın ne denli fuarlara gereksinim duyduğuna dikkat çekiyordu.

Bu şehrin bir fuar kenti olabileceğinin altını çizen bazı firmaların temsilcileri konuşuyordu;
“Geçmişten günümüze zor yaşam koşullarından geçtik. Fakat asla umudumuzu yitirmedik. Bu şehirde güzel şeyler de oluyor.”

“BU TOPRAKLAR HEPİMİZİN”
Batman’ın tarihsel olarak ekonomik gelişime açık olmasına rağmen refah ve gelişmişlik seviyesinde maalesef gerilerde.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bir gerçeğin altını çiziyordu:
“Zengin topraklarımız var ama fakirlik de yaşıyoruz.”

Batı illerden fuara katılan bazı firmaların temsilcileri konuşuyordu;
“Farklı dillerimiz, kültürlerimiz olsa da bu topraklar hepimizin. Artık bu fuarlarla bölgede normalleşmenin olduğunu görüyoruz.”

Batman’da mevcut sorunların arasında işsizlik de var. Bakan Fakıbaba, işsizliğin yüzde 20’lerde olduğunu belirterek: “Burada bu istihdam sorununu çözmemiz gerekiyor” diyordu…

Fuar organizasyonunu gerçekleştiren Start Fuarcılığın Genel Müdürü Musa Öztürk de fuarların kalkınmanın lokomotifi olduğuna dikkat çekiyordu: “Batman’ın ekonomik ve sosyal hayatına yapılacak fuar gibi organizasyonlarla bölgedeki iklim hızla değişecektir.”

Batman’ın Oda Başkanlarından Nizamettin Aydiş, Arif Güneş ve Abdulkadir Demir, ekonomik gelişmenin adımlarından da fuarlar olduğunun altını çiziyordu.

Batman, hızla gelişen bir şehir.

Artık fuar gibi önemli organizasyonların sayısı daha da artmalı…

EKONOMİYİ BATMAN’DA KONUŞACAĞIZ
Birlik Vakfı Batman Şubesi, 23-24 Eylül tarihleri arasında büyük bir organizasyonu daha Batman’da gerçekleştirecek.

‘Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu’nun Kalkınmadaki Rolü’ konulu çalıştaya; TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın da aralarında bulunduğu Bakanlar, üst düzey bürokratlar, işadamları, milletvekilleri ve valiler katılacak. Belediye Başkanları, akademisyen-rektörler ve Ticaret Sanayi Odası Başkanlarının da bulunacağı çalıştayın amacı, bir yerde bu şehrin yerel düzeydeki sorunlarını ülkenin üst düzey yetkililerine de anlatmak, tartışmaya açmak.

Günler öncesinden böyle önemli bir çalıştay için Batman-Ankara arasında mekik dokuyan Birlik Vakfı Batman Şube Başkanı Hamdullah Tüzün, dün basın toplantısında da programın detaylarını açıkladı.

Birlik Vakfı Tüzün, Türkiye’nin dört bir yanından ağırlayacakları konuklara Batman’ın geçirdiği dönüşümü ve potansiyelini anlatacaklarını ifade ediyordu…

Fuarın ardından şimdi de şehrin gündeminde Birlik Vakfı’nın ‘Ekonomi Çalıştay’ı var.

Bu şehir artık, ekonomiyi konuşuyor.