3 Yıl önce Suriye Kamışlı’dan Batman’a 8 çocuğuyla birlikte gelen çaresiz baba Rezzan Hacı İbrahim, küçük kızı Evin’in sağlığı için başvurmadık kapı bırakmamış.


Bahçelievler Mahallesi 1611 sokakta oturan Rezzan Hacı İbrahim, ailesinin geçimini güçlükle sağlıyor.
 

Suriye’deki iç savaştan kaçıp ailesiyle birlikte soluğu Türkiye’de alan İbrahim, kızı Evin’i Diyarbakır, Adana ve Antalya’da tedavi ettirmiş.
 

İlaç alabilmek için de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuran Rezzan Hacı İbrahim, kızı Evin’i Batman’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a gösterip tedavisi için yardım istemişti.
 

Kamışlı-Xelili Mahallesindeki evine düşen bomba yüzünden Evin’in hayatı karardı.
 

Vücudunun bir bölümü feci şekilde yanan talihsiz Evin için çaresiz babanın gözü şu günlerde yardım haberlerinde.
 

Türkiye’de gördüğü tedaviyle Evin’in kendine geldiğini söylüyor acılı baba Hacı İbrahim; “Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. 4 Ay süreyle Malatya’da yanık ünitesinde kalan Evin’i Diyarbakır, Adana ve Antalya’da tedaviye götürdüm. Yüzü dağılan Evin, üç yıl öncesine göre biraz düzeldi. Fakat o sokağa çıktığında yalnız kalıyor. Çocuklar onunla oynamıyor. Bu da beni kahrediyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı, tedavi konusunda masraflarımızı karşılıyor. Ancak son dönemlerde eskisi gibi ilaç bedelleri karşılanmıyor. Hayırseverlerin desteğiyle ailemi ayakta tutuyorum.”


Birleşmiş Milletler Komiserliğine yaptıkları başvuruyla Avrupa’nın bir ülkesine iltica taleplerinin de kabul edildiğinin altını çiziyor baba Hacı İbrahim, Türkiye’den gitmek istemediklerini anlatıyor;


“Suriye-Kamışlı, Türkiye’nin bir arka bahçesi gibi. Kültürümüz ve dilimiz bir. Biz buraya alıştık. Buradan kopma gibi bir düşüncemiz yok. Evin’in sağlığı yerine gelsin, başka da bir şey istemiyorum. İkinci eşimden Halil ve Evin, ilk eşimden Şirin, Kadri, Nesrin, Mehmet ve Xanin olmak üzere 7 çocuğumla birlikte Batman’da 2 odalı bir evdeyiz. Savaşın derin iz bıraktığı kızım Evin’e 4 ameliyat daha lazım. El, burun, boğaz ve saç ekimi için de operasyon geçirecek. Evin'e çok üzülüyorum. O bombanın izi sadece yüzünde değil, sırtında da var Evin'in. Keşke bir imkan verilseydi de Evin'i, Avrupa'da tedavi ettirebilseydim. İmkanımız yok. Batman'da hayırseverlerin desteğiyle ayaktayız. Şu günlerde Evin’e ilaç alamıyorum diye gözüme uyku girmiyor. Ramazan ayı hatırı için Evin’in ilaçlarının karşılanmasını istiyoruz.”


Çaresiz bir babanın, kızına olan çığlığını duyuyor muyuz?