Batman’da insanları ilgilendiren her sorunla ilgiliyim, alakalıyım.

İnsanları ilgilendiren sorunların çözümü için karınca kararınca mücadele etmeyi görev bilirim.

Duyarlılığımı bilenler tarafından çeşitli etkinliklere davet ediliyorum.

İnsan hakları,

hayvan hakları,

yardımlaşma/dayanışma,

doğa/ekoloji/çevre,

tarihi ve kültürel mirasların korunması,

madde bağımlılığıyla mücadele,

kan davaları ve kavgalardan kaynaklı düşmanlığın sonlandırılması için arabuluculuk,

kentimizin güzelleştirilmesi/temizliği,

kirletici unsurlarla mücadele vs konularda her zaman davetler alıyorum…

**

**

Sorumluluk bilinciyle hareket eden bir birey olarak davet edildiğim her etkinliğe mümkün mertebe katılmaya çalışırım.

Yeter ki davet edenlerin siyasi, ideolojik kirli hesapları olmasın, hepsine icabet ederim, etmişimdir.

Bugüne kadar yüzlerce etkinliğe katıldığımı belirteyim.

Rabbim riya ve gösterişten uzak hayırlı ameller nasip etsin.

Hafta sonunda Batman Eczacılar Odası’nda bir etkinliğe davetliydim.

Eczacılar Odası’nın konferans salonu bana hiç yabancı değil, çünkü orada bugüne kadar çok sayıda etkinliğe katılmıştım.

Batman Eczacılar Odası Başkanlığını uzun yıllar yürüten değerli dostum Sayın Mehmet Emin Beyaz, odalarının kapısını her zaman hayırlı amaçlar için açık tutan bir şahsiyetti.

Sayısız kez Batman’ın huzuru, barışı için orada her kesimden, her görüşten STK’lar orada bir araya gelmiş, hayırlı çalışmalara imza atılmıştır.

‘Batman Haiti’ye Uzak Değildir’ insani yardım kampanyası orada start almış, Zilek su kaynağının Batman’a kazandırılması için DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile Belediye yöneticilerini orada buluşturmuş, Çevre kongremizi o salonda gerçekleştirmişizdir…

Şimdiki Batman Eczacılar Odası Başkanı Sayın Adnan Bayhan’ın da duyarlı bir şahsiyet olarak oda kapısını açık tuttuğunu gözlemliyorum.

**

**

UCİM’DEN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR…

Evet, etkinliğe döneyim. ‘Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’nin (UCİM), ‘Çocuk İstismarına Yönelik Farkındalık Eğitimi’ için etkinlik düzenlenmişti.

UCİM İl Koordinatörü Sayın Semra Yansıt, ‘UCİM Kimdir ve Ne Yapar’ başlıklı konuşmasıyla başlayan etkinliğe ilgi gösteren duyarlı insanlar salonu tamamen doldurmuştu. Bu yapıyı tanımak isteyenlere linklerini vereyim: http://www.ucim.org.tr/tuzuk_tr.asp

Batman Bölge Devlet Hastanesi Uzman Psikoloğu Sayın Doğan Büyüktaş, ‘Çocuk İhmal ve İstismarının Psikolojik Boyutu’ konulu sunum yaptı.

Konuya hakim olan ve her türlü istismar ile ilgili geniş bilgiler veren Dr. Büyüktaş, oldukça yabancısı olduğum bir alanla alakalı olarak dinleyenleri üzerinden topluma anlamlı ve oldukça da düşündürücü mesajlar verdi.

Daha sonra Batman Barosu avukatlarından Sayın Adile Gürbüz, ‘Çocuk İhmal ve İstismarının Hukuki Boyutu’ sunumu ile dinleyicilerin karşısındaydı. Sayın Gürbüz’ü çok başarılı gördüğümü belirteyim.

Avukat Adile Gürbüz, metinlere bağlı kalmadan konu ile ilgili hukuki bilgiler sunarken, dinleyicilerden gelen sorulara da rahatlıkla cevaplar veriyordu. Hukuk ve Adalet Derneği yöneticisi olarak tanıdığım Gürbüz’ün, Türkiye gündemindeki Çocuk İstismarlarıyla ilgili tartışmalarla ilgili duruşunu ve bakış açısını olumlu buldum.

UCİM, bu alanda önemli çalışmalar yürütüyor.

İnsan, ahseni takvim üzerine yaratılmıştır. Ancak ahseni takvimden uzaklaşmış, esfele-i safilin derekelerine yuvarlanmış insan müsveddelerinden kaynaklı çocuk istismarı vahim ve düşündürücüdür…

Bu mesele insanlık ailesi için utanç verici bir durumdur, sükuttur...

Erdemli insanlar böyle suçlardan beri ve uzaktırlar. Alçaldıkça alçalarak aslında birer mahluk/yaratık olmuş olanlar ne yazık ki insan suretinde dolaşıyorlar. Ağır cezai yaptırımlar da bu mahlukları önlemekten acizdir. Erdemli insanların sayısının artması için çaba göstermeliyiz.

BİR KALP, BİN UMUT PLATFORMU…

UCİM ile birlikte bu etkinliğe imza atan bir yapıyı tanımalısınız; Batman’da epey süredir güzel çalışmalara imza atan, hayırlı işlerle adını duyuran ‘Bir Kalp Bin Umut Platformu’ndan söz ediyorum.

UCİM, Batman’da yeni bir oluşum. Batman Eczacılar Odası’ndaki etkinliğe katılımı organize eden Bir Kalp Bin Umut Platformu’dur. Bu platformun dönem sözcüsü ve aynı zamanda çevre örgütümüzde beraber çalıştığım Sayın Veysi Mercimekçi’nin davetlisiydim.

Platform Sözcüsü Sayın Veysi Mercimekçi, bu kentin her sorunuyla ilgili, alakalı, oldukça mütevazi bir şahsiyet…

Zor duruma düşenlerin imdadına koşan, çok mağdur ve yoksul aileler için durumu iyi olan duyarlı insanları harekete geçiren Sayın Mercimekçi, hayvan haklarına da oldukça duyarlı bir isim olarak Batmanlıların karşısında duruyor…

Çevresindeki duyarlı insanlarla sık sık hayvanların hukuku için çalışmalar yürütüyor, doğaya yem bırakarak farkındalık oluşturmaya gayret gösteriyor, topluma anlamlı mesajlar veriyor…

Birkaç yıldır kendisini yakından izliyorum; politik/siyasi bir amacı yok.

Bir Kalp Bin Umut Platformu’nun toplum yararına olan çalışmalarını destekleyelim. ve duyarlı insanlara desteğimizi esirgemeyelim. Hayırlı çalışmalar kimden gelirse gelsin destekleyerek farkındalık oluşmasına vesile olalım.