"Kacang panjang" isimli fasyulyenin dünyanın her yerinde yetiştiğini, Türkiye'de ise sadece kendi bahçesinde bulunduğunu ifade eden üretici, "Bunlar kendi vatanında iki buçuk metreye kadar uzayabiliyor. Biz burada bir, bir buçuk metreyi hedefledik. Hedefimize de ulaştık" dedi.
Babasının yurtdışından aldığı ata tohumlarını memleketine getirip, yetiştirmesine heveslenen Usame Sofoğlu, Endonezya’nın Açe bölgesinde ‘kacang panjang’ denilen fasulye tohumlarını alarak, kendi bahçesinde yetiştirmeye başladı. Dünyanın hemen hemen her bölgesinde yetişen fasulyenin Türkiye’de de yetiştirilmesini hedefleyen Sofuoğlu, ektiği bitkinin tohumlarını da isteğe göre her ile gönderiyor. Yaptığı araştırmalar neticesinde bu bitkinin Türkiye’de sadece kendisinin yetiştirdiğini belirten Sofuoğlu, diğer fasulyelerden daha lezzetli olduğunu ve boyunun bir buçuk metreye kadar uzayabildiğini söyledi.
Açe fasulyesini börülce ve sırık fasulyeye benzettiklerini aktaran Sofuoğlu, "Burada bunu börülceye, uzun fasulyeye benzetenler oluyor. Bu onlardan çok farklı bir şey. Genelde bölücüye benzetiyorlar ama börülcenin tohumu yuvarlak bezelye gibi, bu normal dediğimiz fasulye" dedi. (İHA)