*Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordinatörlüğünde hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak, önemli bir başarıya imza attı.

AKADEMİSYENLERİN BAŞARISI
Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” (%2’lik dilim) sıralandığı son liste bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier B.V. tarafından yayımlandı. Sıralama oluşturulurken akademisyenlerin nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayınlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılmakta olup ayrıntılı ölçütlere göre sıralanan listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 204 bin 644 bilim insanı değerlendirmeye tabi tutuldu.

TÜRKİYE’DEN 1.202 İSİM YER ALDI
Türkiye’den 1202 bilim insanının bulunduğu listede Batman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Prof. Dr. Hüseyin Aydın, Doç. Dr. Yılmaz Kaya, Doç. Dr. Abdullah Muratoğlu, Doç. Dr. Baran Hekimoğlu, Doç. Dr. Serdar Ekinci ve Doç. Dr. Davut İzci yer aldı. Liste hakkında konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir: “Üniversitemizin her alanda başarılarının artması için yoğun mesai harcıyoruz, Batman Üniversitesi olarak konferans ve zirve gibi akademik etkinlikler, akademik başarılar ve projelere büyük önem veriyoruz” dedi. (Haber Merkezi)