2. Lig Beyaz Grup’ta Sarıyer’i ‘şampiyon’ yapmak için el birliğiyle çalışan birçok futbol kulübünün olduğunu biliyorduk ama yine de bazı kulüplerin dürüst olabileceğini düşünmüştük.
Böyle bir ortamda dürüstlük aramak yanlış.
Bazı futbol kulüplerinin nasıl İstanbul’un 2. Lig Beyaz gruptaki temsilcisini bir üst lige taşıdıklarını bir kez daha görmüş olduk.
İstanbul’a sayısız futbol kulüpleri yetmezmiş gibi şimdi de Trendyol 1. Lige Sarıyer’i de taşıyanların gözü aydın.
Doğu takımlarının bu denli mücadele etmesine gerek yok?
Bu kadar helal puanı toplamalarına da…
Adana’dan İskenderun’a…
Beykoz’dan Altınordu’ya…
1461 Trabzon’dan Antalya Kepez’e…
Bu futbol kulüpleri, Sarıyer’in ikinci futbol kulüpleri gibi çalıştılar.
2. Lig Beyaz Grup’ta Kırıklareli ile Batman Petrolspor dışında Sarıyer’e kafa tutan futbol takımı olmadı.
Ligin bitimine son 5 hafta kala ligin üst sıralarında futbol kulüplerinin, Sarıyer karşısında nasıl bir performansla oynadıklarını gördük.
O futbol kulüplerinin oynadıkları maçların kısaca değerlendirmelerine geçmeden birkaç anekdotu anımsatmayı görev bildim.
Şampiyon olan Sarıyer’e hakemlerin bu sezon verdikleri penaltı sayısı 14…
2 Puanla şampiyonluğu kaçıran Batman Petrolspor’un kazandığı penaltı sayısı ise 2…
Sarıyer’in sezon boyunca gördüğü kırmızı kartlı oyuncu sayısı 2…
Takipçisi Batman Petrolspor’un kırmızı kart gören futbolcu sayısı ise 4…
Aradaki bu farkları varın siz değerlendirin.
İkinci yarıda Sarıyer’e 2’nci yenilgiyi tattıran Batman Petrolspor’un mağlubiyetini hazmedemeyen kaptan Serdar Cansu’nun yaptığı hakaretlere TFF’de hakem de seyirci kaldı.
Şayet o hareketi Batman Petrolspor’lu bir futbolcu yapsaydı, en az dört maçla futbol sahalarından men edilirdi.
İstanbul’un diğer temsilcisi Beykoz’u ilk yarıda sahasında güçlükle 3-2’lik skorla yenebilen Sarıyer’in, ikinci maçta 3’ü penaltıdan yarım düzine gol attığı kulüp ile arasındaki buzları nasıl erittiğini de herkes biliyor.
Sarıyer’den tam 6 gol yiyen Beykoz, bir yandan da ‘Play-off’a kalabiliyor.
Ne ilginç bir gruptayız?
Yine Altınordu gibi bir futbol kulübünün, nasıl Sarıyer’in ekmeğine yağ sürdüğünü de İzmir’de ekranlara yansımıştı.
Maçın son dakikalarında meşin yuvarlak yerine Mustafa Çeçenoğlu’na yumruk atan Altınordu kalecisinin mutlak penaltısına orta hakemin göz yumarak, Sarıyer’in şampiyonlukta yalnız bırakmaya kararlı olduğunu hakem Erdal Yılmaz, bazı işaretler vermişti.
Sarıyer’in evinde oynadığı 1461 Trabzon, Adana deplasmanında ev sahibinin yerini sağlamlaştırmak için beraberlik, Altınordu’nun Sarıyer’de idman maçında 3-0’lık yenilgi ve son maç olan İskenderun’un, sarı kart sınırındaki 5 as futbolcusunun bir maç öncesinde gördükleri cezalar sizce tesadüfü müydü?
Bir de maç öncesinde İskenderunspor Kulüp Başkanı’nın açıklamaları ne kadar komikti.
Bir parantez de Erzincan için açmak gerekiyor.
Ligin son maçında Batman’a konuk olan Erzincan, Petrolspor’a karşı sergilediği oyunu diğer maçlarda sergileseydi, inanın Play-off’a kalan ekiplerden biri olurdu.
Erzincan’ın bu kadar agresif futbol oynamasına anlam veremedik.
Batman’da gergin bir ortam yaratmaya çalışan Erzincan’a hiç yakışmadı.
Özetle; Federasyon ve grubumuzdaki bazı futbol kulüpleri, Sarıyer’i el birliğiyle bir üst lige çıkardı.
Batman Petrolspor’un bu grupta dostunun olmadığını gördük.
Kırmızı-Beyazlılar, Play-Off’u düşünüyor.
Moral bozmak yok.
Öyle ya da böyle bu sezon grubu ve diğer gruplarda aldığı 26 galibiyetle tarih yazan Kırmızı-Beyazlılar, 1 Haziran’da şampiyonluğu Batman’a getireceğinden kimsenin kuşkusu yok…