** Soğuk havaların fiyat artışına yol açtığı Batman Sebze-Meyve Hali’ndeki meyve-sebzeler arasında büyük artışı patates gördü. Patatesin kilosu 2 liraya dayandı.
 
PATATES, CEP YAKIYOR
Hemen herkesin kış mevsiminde tercih ettiği patates, sebze-meyveler arasında en fazla artış gören ürün oldu. Soğuk havaların fiyat artışına neden olduğu patatesin kilosu son iki haftada 50 kuruştan 2 lira sınırına dayandı. Batman Sebze-Meyve Hali komisyoncularından İbrahim Cengiz, hal’de pahalı meyvelerin domates, salatalık, kabak, biber ve patates olduğuna dikkat çekti. Donun çürüttüğü tonlarca lahana ve soğanı çöpe attıklarını belirten Cengiz: “Bu yıl soğuk havalar nedeniyle meyve ve sebzenin tadı kaçtı. Patetesin kilosu 2 liraya dayandı. Böyle giderse patetes 3 TL’yi bulur” dedi.
 
AYDA 2 TON PATATES
Batman Sebze-Meyve Hali’ne Nevşehir, Niğde ve Kayseri’den getirilen patatesin adeta kapışıldığını belirten Batman Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur, şöyle konuştu: “Kış mevsiminde en fazla tüketilen ürünlerin başını patates çekiyor. Son bir ayda 2 ton patatesin satışı gerçekleşti. Hal’e ortalama 500 ton meyve geliyor. Lahana 70 kuruş, portakal 65 kuruş, mandalina 70 kuruş, biber 3 TL, domatesin kilosu ise 1,5 liradan alıcı buluyor. Soğuk havalar, meyveye 50 kuruş ile 1 TL arasında artışa neden oldu.”
Editör: TE Bilişim