Ege bölgesinin tekstil duayeni GAMATEKS Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, tesislerinde çalışanların mağdur olmaması için esnek çalışma ortamı yaratırken, maske üretimine de yerel tekstil firmaları için girmedi.

ÖRNEK YATIRIMCI
Yaklaşık 7 yıl önce Batman Sanayi Organize Bölgesi’ne kazandırdığı modern tekstil tesisleri ile adından övgü ile söz ettiren GAMATEKS Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, korona virüs salgını nedeniyle çalışanlarına da esnek ortam imkanı sağladı. OSB’de birçok tekstil firmasının maske üretimine girmesini olumlu karşılayan örnek yatırımcı Aydınlı: “Salgından sonra Batman’daki bazı tekstil atölyelerinin maske üretimine girdiğini gözlemliyorum. Bu konuda yerel tekstil firmalarının çalışması bizleri mutlu ediyor. Maske üretimine girmeyi düşünmedik. Çünkü Batman’da bu işi yapan örnek firmalar var. Onlar çalışsın diye biz kendi alanımızda üretimimizi sürdürüyoruz. Tek dileğim bir an önce bu salgının bitmesidir. Gerek Denizli’de, gerekse de Batman’daki tesislerimiz hijyenik bir ortamda ve sosyal mesafe kuralları içerisinde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

VALİ ŞAHİN: “GAMATEKS GİBİ PRESTİJLİ
MARKALARA İHTİYACIMIZ VAR”

Yatırımcılara gösterdiği kolaylıkla bilinen Vali Hulusi Şahin ise Ege bölgesinin tekstil duayeni GAMATEKS gibi marka tekstil firmalarının Batman’da yatırım yapmasından memnun olduklarını ifade etti. Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü : “Batman Organize Sanayi Bölgesi hızla büyüyor. Hedefimiz artık ikinci Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıları davet etmektir. GAMATEKS gibi kurumsal ve marka firmaların şehrimize yatırım yapmalarını önemsiyoruz. Batman’da farklı sektörlerde yatırıma yönelen 75 yatırımcıya daha önümüzdeki süreçte arsa tahsisi yapılacaktır. Salgın döneminde 40’a yakın tekstil tesisimizin maske üretimini gerçekleştirmesi bizim için önemli bir aşamadır. Bu tekstil firmalarımızın ürettikleri maskeleri zamanında vatandaşlarımıza dağıttık. Batman Organize Sanayi Bölgesi çok fazla değil 3-5 yıl içerisinde çok daha büyüyecektir. Bu konuda da yatırımcılara her türlü desteği veriyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim