Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde penye, kot, triko ve örgü üretimin yapan Trikotek tekstil fabrikası istihdamda hedef büyütüyor. 700 Çalışan sayısını 1000’e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Münir Can: “Fabrikamızın fiziki yapısını büyütmek istiyoruz, İstihdamı da artıracağız” dedi.

OSB’DE ÖRNEK TESİS
Batman OSB’de tekstil sektöründe adından söz ettiren Trikotek tekstil fabrikasının hedefi yeni yılda istihdam sayısını arttırmak. Defterdar Ali Osman Bilgili, SGK İl Müdürü Alaettin Ökten ve İş-Kur Müdürü Besim Eviz, tesiste incelemelerde bulundu. İstihdam ağırlıklı çalışmaların devam ettiğini belirten Münir Can: “Penye, kot, triko ve örgüde kapasiteyi artıracağız. Tesisimiz hala istediğimiz ve hedeflediğimiz noktada değil. Fabrikanın fiziki yapısını geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

“İSTİHDAM SAĞLAYAN FİRMALARIN YANINDAYIZ”
Organize Sanayi Bölgesi’nde istihdam sayısını artıran örnek tekstil fabrikalarından birinin Trikotek firmasının olduğunu söyleyen İş-Kur Müdürü Besim Eviz, şunları kaydetti: “OSB’de insan iş gücü ile istihdamı sağlayan tekstil tesislerimizin sorunları yerinde inceliyoruz. İşçinin hakkını zamanında ödeyen fabrikalardan biri de bu örnek tesisimizdir. Yatırımcının her zaman yanındayız. Yeter ki, istihdam kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalarını hayata geçirsinler. Böyle örnek bir tesisi OSB’ye kazandıran Münir Can’ı kutluyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim