*Batman’da irili-ufaklı 200 tekstil firmasında 23 bin kişinin çalıştığını belirten Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir: “Giyimde artık markamızı oluşturmanın zamanı geldi” dedi.

“FASON ÜRETİM BİR YERE KADAR…”

Batman’ın tekstil sektöründe bölgede hızla gelişen iller arasında yer aldığına işaret eden BATSO Başkanı Abdulkadir Demir: “Fason üretimle bir yere kadar gidebiliriz. Ancak tekstilde markamızı oluşturmak da zorundayız” dedi. İl genelinde tekstil firma sayısının 200’ü aştığını belirten BATSO Başkanı Demir: “2006 Yılından sonra Batman tekstil sektöründe gelişti. 14 Yıl gibi bir sürede artık tekstilde iyi bir yere gelen Batman’da, fason üretimi de bir yere kadar. Bundan böyle markamızı oluşturmak zorundayız. Yıllarca İstanbul, Bursa ve Denizli’de bu sektörde çalışan Batmanlı hemşehrilerimizin tersine göç yapması da bu sektör sayesinde oldu” diye konuştu.

“TEKSTİLDE CAZİBE MERKEZİ OLMALIYIZ”

BATSO Başkanı Demir, şöyle devam etti: “Tekstilde cazibe merkezi olabilmek için de yatırımcılara daha iyi koşullar hazırlamak gerek. Batman’da Tekstil kent ve OSB’deki tekstilcilere daha iyi imkanlar sunulmalı. Tekstilde artık markamızı oluşturabilmenin çabası içinde olmalıyız. Komşu il Diyarbakır nasıl kot alanında markasını oluşturduysa biz de giyimde her hangi bir üründe markamızı keşfetmeliyiz. Markamızı oluşturmanın zamanı geldi. Artık fason üretiminden çok kendi markamıza odaklanmalıyız. Sosyal sorumluluk alanında tekstil sektörünün iyi bir yere geldiği Batman’da tek hedefimiz, bu sektörü cazibe hale getirmek. Tekstil’in Batman’da kalıcı hale getirebilmenin projelerini hayata geçirmeliyiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim