Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde 30 okulun masa ve sandalyelerini yenileyen Batman Teknik ve Mesleki Lisesi Mobilya bölümü öğrencileri, sıcaklara aldırış etmeden 5 bin sandalye ve masayı hazırlıyor. Öğrencilerin onarımı 2 Milyon TL’lik tasarruf sağlıyor…

2 MİLYON TL’LİK TASARRUF
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde Batman kent merkezindeki okulların masa ve sandalyelerini onaran Batman Teknik ve Mesleki Lisesi Mobilya bölümü öğrencileri, 2 Milyon TL’lik tasarruf sağladı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, 5 bin masa ve sandalye maliyetinin 2 Milyon lira civarında olduğunu belirterek: “Mobilya bölümü öğrencilerimiz yaz boyunca çalışarak tüm okulların eskiyen masa ve sandalyelerini yenileyerek tasarruf sağladı” dedi. Yaz boyunca mobilya bölümü öğrencilerinin yevmilerini döner sermayeden karşıladığını belirten Okul Müdürü Necati Tunç ise: “Öğrencilerimiz yaz tatilinde hem arkadaşlarının sıralarını yeniliyor hem de ailelerine katkı sunuyor” diye konuştu.

20 KİŞİLİK MOBİLYA EKİBİ OKULLARDA
Batman’ın kenar mahalleleri ağırlıklı olmak üzere kent merkezinde 30’u aşkın eğitim yuvasının masa ve sandalyelerini yenileyen 20 kişilik mobilya öğrencilerinden oluşan gezici ekibin okullar açılana kadar eğitim yuvalarını gezeceğini ifade eden lise müdürü Tunç, şöyle devam etti: “Oluşturduğumuz mobilya bölümü öğrencilerimiz okullarda eskimiş ne kadar masa ve sandalye varsa geri dönüşüm olarak değerlendirecek. Yaklaşık 2 Milyon liralık bir harcama yerine bu çalışma 150-200 Bin TL’ye mal olacak. Bu projeyle önemli bir tasarrufa gidildi.” Öte yandan sıcağa aldırış etmeden masa ve sandalyeleri elden geçiren mobilya bölümü öğrencileri ise yaz tatilini çalışarak geçireceklerini belirterek: “Yaz mevsiminde de çalışıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın eskiyen masa-sandalyelerini yeniliyoruz. İşimizi severek yapıyoruz” diye konuştular. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim