Batman TEKSİAD, ASKON, OSB Sanayiciler ve Besiciler Derneği Başkanları, Batman’a yapılması planlanan 3’ncü OSB’ye tam destek verdiklerini açıkladı.

TEKSİAD; “PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ”
Kısa adı TEKSİAD olan Batman Tekstilciler ve Sanayiciler Derneği Başkanı M.Ali Öztürk, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın yeni OSB projesini desteklediklerini ifade etti. Öztürk, yaptığı açıklamada projeyi önemsediklerini ve yeni OSB'nin faaliyete girmesi ile 50 bin kişiye istihdam alanının doğacağını söyledi. Öztürk, “Zaten kirliliği en az olan işletmelerin başında tekstil sektörü geliyor. Bu sektöründe atıklar sağa sola atılmıyor, geri dönüşüme kazandırılıyor. Üstelik tekstil sektöründe atık suları arındıracak sistemlerimiz de mevcut. Yüzlerce yatırımcı yer için OSB’de yer bekliyor. Projeyle Batman’da işsizlik de azalacak” dedi.

ASKON; “YENİ OSB TARIM ALANLARINI KORUYACAK”
ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu da projeyi destekleyen isimlerden. Projeyi beğendiklerinin altını çizen Nasıroğlu, hızlı ve ivedi bir şekilde yeni OSB'nin yapılması gerektiğini vurguladı. Nasıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yatırımcılar yer için sıra bekliyor. Sadece ASKON’da yer bekleyen 10 yatırımcı üyemiz var. Bu 10 isme yer verildiği takdirde en az 3 bine yakın işçi çalışacak. Kimyevi maddeler suya karışmadığı takdirde, arıtma sistemi de kurulursa biz projeyi sonuna kadar destekleriz. Yeni OSB alanı bir yerde tarım alanlarını da koruyacak.”

ÖZOĞUL; “İSTİHDAMA MÜSAİT BİR LOKASYON”
Batman OSB Sanayiciler Derneği Başkanı Hıfzullah Özoğul ise yeni OSB alanında bacası ve atığı olmayan işletmelerin kurulmasında sakınca olmayacağını söyledi. Özoğul; “Yeni OSB alanı tekstil ve mermer gibi ağır sanayinin olmadığı küçük sektörler için ideal bir yer. Yıkama ve boyama gibi kirlilik yaratmayacak  fabrikaların olmaması şartıyla bu proje hayata geçirilebilir. Yıllardır akarsu kenarındaki o araziler atıl durumdaydı. Söz edilen alan istihdama müsait bir lokasyon. Vali beyin gündeme getirdiği projeyi önemsiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim