Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği üyeleri, bayramlaşma ve istişare toplantısında bir araya geldi. Dernek çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda konuşan TEKSİAD Başkanı M.Ali Öztürk, aşının önemine değinerek; “Sektörümüz de on binlerce çalışan bulunuyor. Batman, ikinci bir kapanmayı kaldıramaz. Pandemiden korunmanın en güçlü yöntemi aşıdır. Tüm üyelerimizi ve halkımızı aşı yapmaya davet ediyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ 50 BİN İSTİHDAM”
TEKSİAD, Şirin Ocakbaşı’nda tekstil işverenleri ile bayramlaşma ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan TEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk, tekstil sektöründe birlik olmanın önemine vurgu yaparak; “Sektörümüz her geçen gün büyümektedir. İstihdam gücümüz 30 binleri geçmiştir. Bu istihdamı hep beraber gerçekleştiriyoruz, hedefimiz 50 bin istihdamdır. Şehrimize ekonomik anlamda olan katkımızı artık herkes biliyor, bunu bizler hep beraber gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden bugün buradaki herkes bizim için birer kahramandır. Sektörümüze katkı sunabilecek herkesi sorumluluk almaya bekliyorum” dedi.

“KURUMSALLAŞMAYA ÖNEM VERMELİYİZ”
Toplantıda derneğin çalışmalarının yanı sıra üyelerinin sorunlarına yönelik önerilerde de bulunan Öztürk, şöyle devam etti; “Bazı işveren arkadaşlarımız iş sıkıntısı çektiklerini belirtiyor: Şu an kurumsal firmalarımızın çoğu kapasitelerini arttırıyor, piyasa da önemli ölçüde iş var ancak kurumsallaşamayan ve onayları olmayan firmalarımız iş sıkıntısı çekmektedir. Bu sorunu çözebilmek için firmalarımızdan beklentim kurumsallaşmaya önem vermeleridir. Bu şekilde iş sıkıntısı çeken firmalarımız uzun vadeli ve kalıcı bir çözüme kavuşmuş olacaklardır.”

“BİR AN ÖNCE AŞI OLMALIYIZ”
Korona vakalarının yeniden artışa geçmesiyle üyelerini aşı yapma konularında duyarlı olmaya da davet eden Öztürk; “Sektörümüz de on binlerce çalışan bulunmaktadır, Batman ikinci bir kapanmayı kaldıramaz. Hem sektörümüze hem tüm halkımıza çağrımızdır. Pandemiden korunmanın en güçlü yöntemi aşıdır. Elimizde bu imkan varken herkesi sorumlu olmaya ve bir an önce aşı olmaya davet ediyorum. Hem işverenler olarak bizler aşı olmalıyız ve hem de bir an önce çalışan kardeşlerimizin aşı olmasını sağlamalıyız” diye konuştu. (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim