TEKSİAD, SORUNLARI MASAYA YATIRDI
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk başkanlığında toplanan dernek yönetimi Covid 19 salgınıyla beraber tekstil sektörünün yaşadıkları sorunları ele aldı. Daha önce maske ve tulum üretmek için gerekli altyapıya sahip olduklarını belirten dernek başkanı Öztürk, “Üye işyerlerimiz günde yüz binlerce maske üretmektedir. Bu işyerlerimiz, temizliğe, hijyene ve personeller arasındaki sosyal mesafeye dikkat etmektedirler. Temizlik, hijyen ve sosyal mesafe konusunda firmaların hassas olması ve özen göstermesini özellikle istiyoruz” dedi.

DİKA’YA TEPKİ
Toplantıda özel sektörün son yıllarda gerekli destekleri alamadıklarını belirten Öztürk, şöyle devam etti: “Özellikle ülkemizde bulunan tüm kalkınma ajansları özel sektörü desteklerken Dicle Kalkınma Ajansı Batman’da özel sektörü neredeyse yok saymaktadır. DİKA bütçesinin tamamı kamu kurumlarına ayrılmaktadır. Şehrimizin en büyük iş istihdamı sağlayan tekstilin daha çok gelişebilmesi için DİKA hibelerinden de faydalanması gerekir. Batman ekonomisine hiçbir katkısı olmayan DİKA’nın kamu ve özel sektörü ayrımı yapmadan istihdamı ve üretimi arttıracak işletmelere hibe desteği sunmasını bekliyoruz. Özel sektörün DİKA hibelerinden faydalandırılmaması yanlışından bir an önce vazgeçilmesini umuyor, bu konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.”

“BANKALAR FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SUNMALI”
Öztürk, şöyle devam etti: “Birçok işletme çek, senet, kredi, kira vb. ödemelerini yapamamakta veya yapmakta zorlanmaktadır. Bu zorlu süreçte işletmelerin ayakta kalabilmesi bu işletmelere faizsiz kredi imkanının acilen sağlanması gerekmektedir. Çek, senet ve kredi ödemesi olup bu ödemeleri yapamayan şirketlerin borçlarının sicillerine işlenmemesi ve ertelenmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bankaların kredi şartlarının çok zor olduğu ve bu şartların bu zor süreçte esnetilip kolaylaştırılması gerekmektedir. İşletmeler bu zorlu süreçte gerek DİKA, KOSGEB vb devlet kurumları ve gerekse de bankalar nezdindi gerekli destekleri bulamazsa bu zorlu süreçte kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalır.”

Editör: TE Bilişim