Korona virüsü salgınından sonra çiftçinin tarım alanlarında üretimi kesintisiz sürdürmesinin gerektiğine dikkat çeken Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan: “Zorlu süreçte çiftçi, tohum ve ilaç desteği bekliyor” dedi.

DOĞAN: “ÇİFTÇİYE DESTEK ŞART”
Aşırı yağışların ardından Batman ovasında buğday ekili alanlarda yer yer ‘pas’ hastalığının görüldüğünü belirten Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan: “Pas hastalığı bahar aylarında özellikle buğday ekili alanlarda görülebilen bir hastalıktır. Buğday saplarının sararması buğdayın verimini düşürür. Korona virüsü nedeniyle gorabet tarım üretiminin devam edebilmesi için çiftçinin şu günlerde ihtiyaç duyduğu tohum ve ilaç desteği karşılanmalıdır” diye konuştu.

200 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR
Doğan, şöyle devam etti: “Korona virüs salgınından sonra üretimin kesintisiz devam etmesi için hububat üreticisinin desteğe ihtiyacı var. Özellikle şu günlerde ilaç, gübre ve mazot desteği de artırılmalı. Tarım sektörünün geneline destekler daha çok verilmelidir. Batman ovasında 500 dönümlük buğday ekili alandan bu yıl 200 bin ton civarında rekolte bekleniliyor. Çiftçi şu günlerde geç kalmadan buğday ekili alanlarına yönelik ilaçlama çalışmalarını aksatmamalıdır. Aksi takdirde verim kaybı yaşanır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim