** Soft, her ne kadar 3 yıllık bir firma da olsa arkasındaki tecrübeli isimler uzun yıllardır ‘baskı’ sektörünün içinde. Nurettin ve Cemal Kaya kardeşler, ‘grafik’ ve ‘ajans’ tecrübelerini yansıttıkları poşet üretim tesisi, şimdilerde 10 dönüm üzerindeki yeni yatırıma doğru yol alıyor.

TÜRKİYE’NİN BİRÇOK İLİNE
POŞET BATMAN’DAN
Soft Ambalaj, kısa sürede petrol şehrinin yükselen markalarından biri olmayı başardı. Üç yıl önce Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde 3000 metrekare açık alan ve 1000 metrekare kapalı alan üzerine kurulan poşet üretim tesisi, kısa mesafede büyük yol kat etti. Plastik poşet fabrikası, Güneydoğu Anadolu illeri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde firmaların ihtiyaçlarını karşıladı. Son teknoloji makinalarla 90 ton üretim kapasiteli tesiste alçak yoğunluklu polietilen (LDPE) ve yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) hammaddelerinden baskılı ve baskısız filmler üretilerek, her renk ve ebatlarda her türlü plastik poşet ve türevleri imal ediliyor.

BATMAN MARKASININ YÜKSELİŞİ
Her ne kadar Soft, üç yıllık bir firma olsa da arkasındaki isimler tecrübeli. 2000’li yılların başında iş dünyasının daha çok ‘Kaya’ diye hitap ettiği Nurettin Kaya’nın, 20 metrekarelik alandaki Kaya Grafik serüveni ile başlayan girişimcilik, Fikirzen’e, ardından da Soft Ambalaj’a dönüştü. Nurettin ve Cemal Kaya kardeşlerin başında bulunduğu tesis, çıtayı yükseltti. OSB’de yıldızı parlayan Soft, şimdilerde 10 dönümlük alan üzerinde yeni fabrikanın temellerini attı. Kaya kardeşler: “Doğaya saygılı üretim mottomuz ile yürürlükteki kanun ve ilgili maddeleri yakından takip edip barkodlu ve ‘sıfır atık’ ibaresi olan poşetler üretiyoruz” diyorlar.

YENİ YATIRIMIN TEMELİ ATILDI
Bir süre önce OSB’de arsanın tahsis edildiği Soft Ambalaj yöneticileri, yeni yatırımın temellerini de attı. Yeni yatırım hakkında bilgiler veren Kaya kardeşler: “Yeni yatırımımız için gerekli hassasiyeti gösteren Valimiz Hulusi Şahin ve OSB yönetimine teşekkür ediyoruz. Yeni tesisin temellerini attık. Hedefimiz Şubat ayında yatırımı tamamlamak. Fabrikamız iş güvenliğinde Avrupa standartlarında olacak. Bunun yanı sıra tesiste üretim kapasitesi ve istihdam artacak” diye konuştular. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim