Nexus Halı, Organize Sanayi Bölgesi’nde halı üretimine başladı. Tesis sahipleri Şükrü Babayiğit ve Erhan Polat, ilk etapta 35 kişiyle üretime başladıkları tesiste aylık 100 Bin metrekare halı dokuyacaklarını belirtiler.

6 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde Vali Hulusi Şahin’in yeni yatırımcılara arsa tahsis ettiği yatırımcılardan biri olan Nexus Halı, ilk üretimine başladı. Önümüzdeki hafta halı üretim fabrikasının açılışını yapacaklarını belirten Şükrü Babayiğit ve Erhan Polat, Gaziantep’te 20 yıllık halı deneyimlerini Batman’da devasa tesisle geliştireceklerini ifade etti. Yıl sonuna kadar 100 kişinin çalışacağı tesisle ilgili bilgi veren Babayiğit ve Polat; “Uzun süre Gaziantep’te Merinos halıda genel müdürlük yaptım. Şimdi de Batman’da marka halı için yatırıma yöneldik. Yatırımcılara büyük kolaylık sağlayan Vali Hulusi Şahin, OSB’de bize 11 dönümlük yer imkanı sundu. Önümüzdeki yılın başında yeni tesisimizin yapımına start vereceğiz. Batman’da ciddi bir yatırımı hayata geçireceğiz. 6 Milyon TL’lik yatırımla işe başladık” dediler.

“İPLİĞİ DE BATMAN’DA ÜRETECEĞİZ”
Tesis sahipleri Babayiğit ve Polat, şöyle devam etti; “ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerine ihracata yönelik ürünler üreteceğiz. Üretimin bir bölümünü de Batman’a yönelik yapacağız. Önümüzdeki günlerde de Gültepe mahallesinde teşhir mağazamızı açacağız. Ayrıca ipliği de Batman’da üretmek için çiftçileri yeni pamuk alanlarına yönlendireceğiz. Batman’ı halı üssü yapmak için kararlıyız. Batman artık halıda söz sahibi bir şehir olacak. Ürettiğimiz halılar toz ve bakteriden uzak olacak. Piyasada olmayan halı üretimi gerçekleştireceğiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim