DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, ekonomik gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ekmen; “Merkez bankası bankalara yüzde 13 ile kredi veriyor, aynı bankalar o parayı alıp yüzde 27 faizle ile devlete borç veriyor. İktidar, vatandaşın vergisini adeta bankalara dağıtıyor” dedi.

EKMEN’DEN EKONOMİ ELEŞTİRİSİ
İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Ekmen; “Türkiye'de bugün ekonomi bilime, Allah’ın verdiği akla, tecrübe ile deneyime uygun bir şekilde yönetilmiyor. Bütün kazanımlarımız, vatandaşların alın teri tamamen bir inat uğruna heba ediliyor. Dolar kurundaki yükselişin sonuçlarını da 84 milyon hanelerimizde bir bir acı şekilde yaşıyoruz” dedi. Bankaların karını yüzde 432 artırdığını da dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, şöyle devam etti; “Merkez bankası bankalara yüzde 13 ile kredi veriyor, aynı bankalar o parayı alıp yüzde 27 faizle ile devlete borç veriyor. İktidar, vatandaşın vergisini adeta bankalara dağıtıyor. Bu rant sisteminin durduran Erbakan 28 Şubat’ı yaşadı, sanayici, üretici kredi bulamazken, bankalar geçtiğimiz dönem karını yüzde 432 artırdı.”

“PAHALILIĞI BÖYLE ÖNLEYEMEZSİNİZ”
Pahalılık ve enflasyon ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ekmen; “İktidarın enflasyon ile mücadelede tek hamlesi Tarım Kredi Marketlerini açmak oldu. Patates, soğan fiyatlarını düşürmek için tanzim çadırları nasıl hiçbir işe yaramadıysa, devasa büyüklükteki bir ekonomide 1400 marketi olan bir marketin ekonomiye hiçbir çözüm sunamayacağı ortadadır. Üstelik indirim dedikleri şey, birçok yerde 1-2 lirayı dahi aşmış değil. İndirimli ürün bulmak bile hiçbir yerde mümkün değil. Aklın ve tecrübenin gereği politikalar olmadan ekonomide bir arpa boy yol alamazsınız” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim