**Eğitim-öğretimin açılmasına az bir sürenin kaldığını belirten Eğitim-Sen Batman  Şubesi yöneticileri; “Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen hala yönetici puanlamasının bekletilmesi nedeniyle 2015-2016 eğitim öğretim yılının da çok kısır ve hukuksuz uygulamalara gebe olacağı aşikardır” dediler.

 

“ÇAĞRILARIMIZ DİKKATE ALINMADI”
Eğitim-Sen Batman Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yönetici puanlamasının bekletilmesine tepki gösterdi. Eğitim-Sen’in açıklamasında; “Geçen sene puanlama yapılırken eğer çağrılarımız dikkate alınmış olsaydı, bugün bu sorunlar yaşanmamış olacaktı. Bu hukuksuzluğun sonunun olmadığını İl Milli Eğitim yöneticileri bizden çok daha iyi bilmektedirler. İl Milli Eğitim yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde her seferinde bir tarih veren Milli Eğitim yöneticileri ne yazık ki bugüne kadar hala puanlamayı açıklamamıştır. Bu puanlamanın yapılmasını Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bir siyasi kurum haline getiren siyasi yapı mı, yoksa bu siyasi yapının taşeronluğunu yapan yandaş sendika ve milli eğitimdeki temsilcileri mi? engelliyor bilmek isteriz” denildi.

“ZAMAN KAYBEDİLMEMELİ”
Eğitim-Sen’in açıklamasında özetle şu görüşlere yer verildi; “2015-2016 Eğitim Öğretim yılının da bu sorunlarla başlamasını istemediğimizi belirtmek isteriz. Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen hala yönetici puanlamasının bekletilmesi nedeniyle 2015-2016 eğitim öğretim yılının da çok kısır ve hukuksuz uygulamalara gebe olacağı aşikardır. Hiç zaman kaybetmeden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu puanlamayı kanuni çerçevede yapmaya ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu hukuk tanımamazlığına müdahale etmesi için Vali’yi göreve çağırıyoruz. ”


Editör: TE Bilişim