Üç yıl önce girdiği üniversiteye giriş sınavında Muğla sınıf öğretmenliğine yerleşmesine rağmen bölümünü bırakan Batmanlı Melik Fırat Demir, yeniden girdiği YKS’de bu kez eşit ağırlık bölümünde Batman 1.si olurken, Türkiye sıralamasında ise 764.sü oldu. Nev Kurs Merkezi’nde sınava hazırlanan Demir; “Hedefimde Boğaziçi’ne yerleşecek sıralama vardı. Bunu da başardım, çok mutluyum” diyor.

HEDEFİ İÇİN ÜÇ YIL BEKLEDİ
Mezun öğrenci Batmanlı Melik Fırat Demir, yeniden girdiği YKS’de büyük başarıya imza attı. Üç yıl önce girdiği üniversiteye giriş sınavında Muğla sınıf öğretmenliğine yerleşmesine rağmen bölümünü bırakan Demir’in ‘azmi’ başarı getirdi. Eşit ağırlık bölümünde Batman 1.si ve Türkiye 764.sü olan Melik Fırat Demir; “Üç yıl önce Muğla sınıf öğretmenliği bölümüne yerleştim. Ancak bir aylık sürecin ardından okulumdan ayrıldım. Hedefimde Boğaziçi işletme vardı. İkinci yılda yerleşmediğim bölüm cezası nedeniyle puanım kırıldı. Bir yıllık sürecin ardından yeniden sınava hazırlandım. Mevlana Anadolu Lisesi mezunuyum. Nev Kurs Merkezi’nde ve evdeki yoğun çalışmamla hedefime ulaştım. Sınav zorluydu ama derece yapmayı bekliyorum. Boğaziçi’ne yerleşecek puanı aldım. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyorum” dedi.

NEV’DE BAŞARI ÇITASI YÜKSEK
Üç yıldır Batman’da faaliyetlerini sürdüren Nev Kurs Merkezi’nde her geçen yıl üniversite hayallerine ulaşan öğrenci sayısı artıyor. Kurs Kurucu Müdürü Recep Arslan; “Toplamda 51 personelle TYT-AYT, YKS-DİL ve LGS’ye yönelik kurslarımızla öğrencilerimizi en iyi şekilde sınavlara hazırlıyoruz. Zorlu pandemi sürecine rağmen öğrencilerimizi sınava hazırladık. Kapanma ve uzaktan eğitim dönemlerinde öğrencilerimizi evlerinde kampa aldık. Kitaplarını ve kaynaklarını evlerine kadar ulaştırdık. Kamp dönemlerini iyi geçirdik. Yeni döneme de hazırız. Tabi ki arzumuz yüz yüze eğitim. Bu yönde de kurs olarak öğretmen ve idari kadromuz aşı seferberliğine tam kadro olarak katıldı. Tecrübeli öğretmen kadromuzla yeni dönemde de öğrencileri hayallerindeki üniversitelere gönderebilmek en büyük hedefimiz olacak” dedi.

“TEK ŞUBEYLE REKOR BAŞARIYA ULAŞTIK”
Kurucu Müdür Arslan, şöyle devam etti; “Eşit ağırlıkta Batman 1.’si ve Türkiye 764.sü öğrencimizi ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi kutluyoruz. YKS’de ilk 1000’de 3 derece, ilk 10 Binde 9 derece, ilk 20 Binde 42 derece ve ilk 100 Binde de 158 dereceye giren öğrencilerimizle rekor başarıya ulaştık. Öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyoruz. Yeni döneme de iddialı giriyoruz. Bu vesileyle tüm halkımızı bir kez daha aşı kampanyasına davet ediyoruz. Pandeminin eğitimi ve diğer sektörleri etkilemediği bir sezon diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim