**Batman kamuoyunun özellikle Tıp Fakültesi taleplerini de bildiğini belirten Rektör Demir: “Haklı bir istek ama öncelikle Tıp Fakültesini taşıyacak şartları oluşturmalıyız. Şehirle bütünleştirerek üniversitemizi iyi noktalara taşımak istiyoruz” diye konuştu.

“HEPİMİZİN ÜNİVERSİTESİ”
Önceki gün göreve başlayan Batman Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kentteki basın mensupları ile bir araya geldi. Merkez kampüsteki toplantıda konuşan Rektör Demir, ‘Yerleşkesine kapanmış bir üniversite olmayacağız’ dedi. Batman Üniversitesi’ni şehirle bütünleştirmek istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Demir: “Batman Üniversitesi, hepimizin üniversitesidir. Üniversitemizin hem yerel ölçekte, hem ulusal ölçekte hem de uluslararası ölçekte tanıtımı için basın mensuplarına da çok önemli görevler düşmektedir. Bu süreçte birlikte hareket ederek Batman Üniversitesini en iyi şekilde tanıtacağımızı düşünüyor ve desteklerinizi bekliyorum” dedi.

“ENERJİ ZİRVESİ DÜZENLEYECEĞİZ”
Toplantıda üniversitenin hedefleriyle ilgili de değerlendirmede bulunan Rektör Demir, şöyle konuştu: “Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümünü daha dinamik bir hale getirmek üzere petrolün başkenti Batman’da Uluslararası ‘Enerji Zirvesi’ yaparak enerji ile ilgili tüm sektörleri bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Üniversite-Sanayi işbirliği artırımı, Sağlık birimlerimiz ile ilgili çalışmalar, Tekstil sektörüne yönelik çalışmalar, Şehrin turizmine katkı sunacak çalışmalar, Üniversite-şehir buluşmaları, Batman’ın öğrenci dostu bir şehir olarak ön plana çıkması, Uluslararası bir üniversite kimliği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesine dönüşümü, Teknokent’in tamamlanması ve akademik çalışmalara destek veren bir üniversite için çaba sarf edeceğiz. Tıp Fakültesini isteyen bir şehiriz ama bunun için öncelikle gerekli şartları oluşturmamız gerekiyor. Tüm bunları birlik ve beraberlikle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim