**Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda sayısal alanda Batman birincisi, Türkiye’de de 53. Olan Fen Bilimleri Kurs Merkezi öğrencisi Merdan Karabulut: “Son senede uygulamış olduğum ‘her gün yaptıklarına dair not alma’ anlayışından fazlasıyla verim aldım. Yaptıklarımı görmek önümü açtı” diyor.

“İLKOKULU KÖYDE OKUDUM”
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) açıklanmasıyla eğitim kurumlarındaki öğrencilerin de başarıları açıklanmaya başladı. Beşiri’ye bağlı Bilekli (Bolınde) köyünde ilköğretimi, Batman Fen Lisesi’nde lise eğitimini ve 2 yıllık hazırlık sürecini de Fen Bilimleri’nde alan Merdan Karabulut, YKS sonuçlarında sayısal alanda Batman 1’ncisi, Türkiye’de ise 53’ncü oldu. Başarısının sırrını anlatan Karabulut: “Öğretmenlerim ve öğrenci arkadaşlarımdan gelen tebrik telefonlarından sonra mutluluğum arttı. Kendi başarımı şu iki etmene bağlıyorum; Dürüstlük ve hayatta kalma mücadelesini gerçekten yaşamış olmamdır. Yaptığımız hataları örtbas etmemiz gerekir, aksi takdirde başarısızlık kaçınılmaz olur. Son senede uygulamış olduğum ‘her gün yaptıklarına dair not alma’ anlayışından fazlasıyla verim aldım. Yaptıklarımı görmek önümü açtı. Üç yıldır ailemden maddi anlamda hiç destek almadım. Tamamen aldığım burslarla kendi hayatıma yön verdim. Tercihim ise büyük ihtimalle Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi olacaktır” dedi.

“NE YAPTIĞINI BİLEN BİR ÖĞRENCİYDİ”
Merdan Karabulut’un babası Mehmet Şah Karabulut ise: “Çocuğumun başarısı bizi çok mutlu etti. Duygular anlatılmaz, yaşanır. Biz onunla baba-oğul değil arkadaş gibiyiz. Oğlum çok mükemmel bir insan ve yaşından kat be kat olgun” dedi. Fen Bilimleri Kursu Kurucu Müdürü Celal Seyrek de öğrenciye tebrik ederek: “Öğrencimizi tebrik ediyoruz. Merdan, ne istediğini ve ne yaptığını bilen bir öğrenciydi. Biz de iki yıldır plan-programını sistemli gerçekleştirdik. Konu ve soru desteğinde bulunduk, kendisi de almasını gayet iyi biliyordu. Bunun sonucunda sayısal puanda Batman 1’ncisi, Türkiye genelinde ise 53’ncü oldu. Umarım, gelecekte kendisini çok daha iyi yerlerde görürüz” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim