“GÜVENLİ BİR ORTAM OLUŞTURULACAK”
Çevrim içi olarak gerçekleşen sene başı okul yöneticileri toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Maarif Müfettişleri Koordinatörü Hamit Aydın, Milli Eğitim Müdür Yardımcılar, Şube Müdürleri ve Batman’da görev yapan okul müdürleri katıldı.Sene başı okul yöneticileri toplantısında konuşan İl Müdürü Kurtaran: “Mesleki çalışma programımızı okullarımızda gerçekleştireceğiz. Bu sene yapacağımız mesleki çalışma programımızın en önemli gündem maddeleri temizlik önlemleri ve uzaktan eğitim süreci çalışmaları olacak. Yapacağımız hazırlıklar ve alacağımız önlemlerle okullarımızı çocuklarımız için güvenli ve sağlıklı bir ortam haline getireceğiz. Hijyen malzemeleri konusunda herhangi bir eksiğimiz kalmadı. Eğitim süreci boyunca bütün ihtiyaçlarınızı temin edebileceksiniz” dedi.

“EN BÜYÜK SORUMLULUK ÖĞRETMENLERİMİZDE”
Kurtaran, şöyle devam etti: “Bu süreçte en önemli görev ve sorumluluk hiç kuşku yok ki öğretmenlerimize düşüyor. Öğretmen arkadaşlarımızı başarılı bir şekilde motive etmeniz gerekiyor. Çünkü bu süreçte bizim en büyük destekçimiz olan ve süreci başarıya götürecek olanlar hiç şüphesiz öğretmenlerimizdir. Batman en genç öğretmenlere sahip illerden biridir. Bu genç öğretmenlerimizi en iyi şekilde motive edip, şehrimizin, çocuklarımızın eğitimi için hazırlayacağız. Bütün öğretmen arkadaşlarımız Pazartesi Sayın Bakanımızın hitabıyla seminer çalışmasına başlayacaklar. Onları, bu süreçte en iyi şekilde ortamlar hazırlayarak bekliyoruz.”

‘OKULUM TEMİZDİR’ BELGESİ
Okullara yeni dönemde temizlik belgesi verileceğini de kaydeden Kurtaran, şöyle devam etti: “Bakanlığımız ve TSE arasında yapılan ‘Hijyen Geliştirmesi Ve Enfeksiyonu Önleme’ iş birliği protokolü kapsamında Bakanlığımız tarafından bir kılavuz yayınlandı. Bu kılavuzda belirtilen standartlara uyan okullarımıza “Okulum Temizdir” belgesi verilecek. Yapacağımız özverili çalışmalarla ilimizde her okulun bu belgeyi almasını amaçlıyoruz. Kılavuz ve belgeyle ilgili birçok eğitimi tamamladık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir denetim mekanizması oluşturduk. İnşallah en kısa sürede hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Eğitim-öğretim yılının başına salgın sürecinden dolayı uzaktan eğitim ile başlayacağız. Amacımız bu süreçte her öğrencimizin EBA’ya ulaşabilmesi. Bu yüzden ilimiz genelinde EBA’ya ulaşmada sıkıntı yaşayan öğrencilerimizi tespit ettik. Bu kapsamda her okulumuzda kuracağımız “EBA Destek Noktaları” ile öğrencilerimizin uzaktan eğitim sistemine ulaşabilmeleri için öğrencilerimize destek vereceğiz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim