**Liselere Giriş Sınavı’nda Batman’da bazı öğrencilerin 1-2 soru yanlışıyla 500 puan sıralamasına girememenin burukluğunu yaşadığını belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “Güneydoğu’da birçok il’den daha iyi durumdayız” dedi.

“DERECE BEKLEDİĞİMİZ ÖĞRENCİLER VARDI”
LGS’de 500 puanla adından söz ettiren iller arasında bu yıl Batmanlı öğrenciler yok. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman’da dereceye girmeyi bekledikleri başarılı öğrencilerin 1-2 yanlış yanıt nedeniyle 500 puana ulaşamadığını kaydetti. Liselere giriş sınavında yerleştirmelerden sonra LGS’deki başarı durumunun netleşeceğini belirten Kurtaran; “LGS’deki başarı çıtamız, Ağustos’un ilk haftasında yerleştirmelerle kesinlik kazanacak” diye konuştu.

“BÖLGEDEKİ İLLERDEN İYİYİZ”
Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, şöyle devam etti; “Liselere giriş sınavında Güneydoğu’da Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerine göre daha iyi durumdayız. Bu yıl derece beklediğimiz öğrencilerimiz vardı. İyi de hazırlanmışlardı. Heyecan ve panikten bir-iki soruyu yanlış yapınca 500 puana ulaşamadılar. Fakat LGS’de iyi durumdayız diyebilirim. Yerleştirmelerle birlikte bu yıl ki derecemiz netleşmiş olacak. Her haliyle geçen yıldan daha iyi olacağız.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim