ÖĞRENCİLERE BÜYÜK FIRSAT
Arizona Üniversitesi Rektörü Robert  C. Robbins, "Global Kampüs ortaklığı,   günümüzde   COVID-19'un neden  olduğu hareketlilik zorluklarının çözülmesine  yardımcı  olurken,  aynı  zamanda  BM  Sürdürülebilir  Kalkınma  Hedefi  olan dünyaya erişilebilir ve kaliteli eğitim sağlama amacına ulaşmak için de anlamlı ve uzun vadeli bir çabadır" dedi. Seyahat kısıtlamaları, ertelenen okul açılışları ve vize moratoryumları göz önüne alındığında, Girne Amerikan Üniversitesi'nin, pandemi sürecinde en güveli bölgelerden bir tanesi olan Girne, Kıbrıs kampüsünde tam erişim ile Kıbrıs'taki öğrencilerin gerçek bir ABD derecesi veya ABD transfer kredisi kazanmalarını sağlamak için Arizona Üniversitesi ile esnek ve uygun fiyatlı eğitim seçenekleri oluşturduğu ifade edildi.

KIBRIS, AMERİKAN YÜKSEKÖĞRETİMİNİN
ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Arizona Üniversitesi ile başlattıkları vizyonel işbirliği ile Kıbrıs'ın Amerikan Yükseköğretiminin bir çekim merkezi haline geleceğini belirterek, "Hem lisans hem de yüksek lisans düzeyinde kaliteli üniversite eğitimi vermek için Arizona Üniversitesi ile yeni işbirliğimizi başlatıyor olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Uluslararasılaşmanın önemini bilen bir yükseköğretim kurumu olarak öğrencilerin Amerika'da eğitim hayallerini ertelememeye davet ediyoruz. Eğitim yolculuklarında onlara destek olmak için buradayız. Bulunduğumuz coğrafyada artık öğrenciler Amerika Birleşik Devletleri Arizona Üniversitesine gitmeden eğitimlerine Girne, Kıbrıs'ta  GAÜ Global  Kampüsünde  devam edebilecekler. Arizona Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi'nin başlatmış olduğu bu vizyoner işbirliği  sayesinde artık  Kıbrıs, Amerikan  yükseköğretiminin  bir  çekim  merkezi olacaktır" dedi.

Konuyla ilgili Arizona Üniversitesi GAÜ Global kampsünden yapılan açıklamada, öğrencilerin eğitimleri için aşağıdaki seçenekler arasından seçim yapabilecekleri ifade edildi:

-Girne  kampüsünde  okuyarak,  yüz  yüze eğitim destekli Arizona Üniversitesi'nden lisans, yüksek lisans veya lisansüstü derecelerini tamamlayabilirler.

-Arizona  Üniversitesinde  veya  ABD'de  herhangi  bir  üniversitede  okuyabileceğiniz hemen  hemen  tüm  programlara  Girne'de  hazırlanarak  daha  sonra  Amerika'da eğitime devam edebilirler.

Arizona Üniversitesi Uluslararası Eğitim Dekanı Brent White'ın açıklamasında, “Uluslararası eğitimde mevcut duruma  neden  olan  olaylar,  bilginin  yaratılması  ve  sınırların  ötesine  iletilmesi  için  fiziksel seyahatin  gereksiz  olduğu  yeni  bir  'hareketlilik  sonrası'  (post-mobilite)  dünyanın  şafağını hızlandırdı" dedi. White  "Neredeyse bir gecede,  tüm dersler  çevrimiçi hale geldi ve uluslararası  öğrenciler eğitimlerine devam ederken  kendi ülkelerinde evde güvende kalmaya  da devam ediyorlar. Bizler koşullar ne olursa olsun, öğrencilerin  bir  Amerikan  eğitimi  alma  hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz. " diye sözlerine ekledi.

BÖLGE ÖĞRENCİLERİ İÇİN BÜYÜK AVANTAJ
Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Bingöl temsilcisi Mustafa Güzel ise, Girne Amerikan Üniversitesi ile Arizona Üniversitesi ile başlatılan Global Kampüs ortaklığı ile, öğrencilere; Covid19 salgını dolayısıyla ülkelerinden ayrılmadan ABD diploması alma fırsatı sunmasının bölgedeki öğrencilere büyük bir ajantaj sağladığını ve bu nedenle memnunlukla karşılandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim