** Batman Sınav Eğitim Kurumları’nın öğrencilerine yönelik ‘1. Kariyer günleri’ etkinliği ilgi gördü. 5 Üniversitenin stant açtığı programda öğrenciler, uzmanların sunumlarını da pür dikkat dinledi…

İLGİ GÖREN PROGRAM
Batman Sınav Eğitim Kurumları’nın öncülüğünde Batman Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nin katkılarıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda ‘1. Kariyer günleri’ etkinliği düzenlendi. Meslek tanıtımı öncesi merkezin fuaye salonunda 5 üniversite stantlar açarak, öğrencileri bölümler hakkında bilgilendirdi. Daha sonra meslek tanıtım programına geçildi. Sınav Eğitim Kurumları yöneticileri Muharrem Acar ve Tayfur Onur’un konuşmalarının ardından alanında uzmanlar, öğrencilere mesleklerini ve tecrübelerini aktardı.

ÖĞRENCİLER SORDU, ONLAR YANITLADI
Programda İnşaat Mühendisi M. İhsan Onur, Gazeteci Barış Arslan, Avukat Pınar Bulut, Psikolog Yasir Atalay, Beslenme Uzmanı Nadide Ucuz ve Fizyoterapist Serkan Öner, meslek tanıtımı ve deneyimlerini öğrencilere aktardı. Meslek tanıtımında ilk sözü alan tecrübeli inşaat mühendisi M. İhsan Onur: “Zamanınızı boşa harcamayın. Mesleğin dışında hobi edinin. Bu hobiler, ileride size yol gösterecek. Çok yönlü düşünmenizi sağlayacak. Avrupa’da bu kadar özgür düşünmenin en büyük nedeni STK’lardır. Çünkü bağımsızlar. Sizler de ileride bağlı olduğunuz mesleğin temsilciliklerinde görev almalısınız. Hangi üniversitede okursanız okuyun, Batman’a donanımlı gelin” dedi. Daha sonra söz alan avukat Pınar Bulut, avukat cübbesinin anlamını anlatarak, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 “GAZETECİLİK ZOR MESLEK”
Gazetemiz yöneticisi ve Editörü Barış Arslan ise meslekteki tecrübelerini öğrencilere anlatarak: “Gazetecilik, en zorlu ve en stresli mesleklerin başında geliyor. Gazeteci, toplumun sesidir. Kamu yararına habercilik yapan insanlar, bireysel beklentilerden çok vatandaş adına düşünür, tartışır. Zor olan bu meslek bir o kadar da keyif vericidir. Sürekli değişim-dönüşüm içerisindesinizdir. Gazetecilik, birçok mesleğin toplamı gibidir. Birçok mesleği içinde de bulundurur aslında. Merak ve araştırma, bir gazetecide olması gereken en büyük iki etkendir. Şimdiden gideceğiniz üniversiteleri kafalarınızda netleştirmelisiniz. Seveceğiniz mesleği yapmak, ileride size büyük zaman kayıplarını yaşatmayacak” dedi.  Psikolog Yasir Atalay, Beslenme Uzmanı Nadide Ucuz ve Fizyoterapist Serkan Öner de öğrencilere deneyimlerini anlattı. Meslek tanıtımının ardından ikinci oturumda alanında uzmanlar, yeni sınav sistemi ile özgüven-başarı konularını öğrencilere aktardı. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim