**Yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftası geride kalırken, tercihler yüzünden Batman kent merkezinde 500’e yakın liseli öğrenci açıkta kaldı. Veliler, yeni liselerde derslik sayısının arttırılmasını istiyor.
“ÇOCUKLARIMIZ HENÜZ DERS GÖRMEDİ”
Yaklaşık 170 bin öğrenci ile yeni eğitim-öğretim yılına ‘merhaba’ dediği Batman’da yanlış tercih yüzünden 500 liseli öğrenci ise açıkta kaldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuran öğrenci velileri; “Çocuklarımız henüz ders başı yapmadı. Yanlış tercih yüzünden çocuklarımız 2015-16 eğitim-öğretim yılına başlayamamının ezikliğini yaşıyor. Onlar da arkadaşları gibi okula gitmek istiyor” dediler.
“YENİ SINIFLAR AÇILSIN”
Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinden yeni açılan lise bünyelerinde yeni sınıf açılmasını isteyen öğrenci velileri, şunları söylediler; “Okul idarecilerini suçlamıyoruz. Ancak yanlış tercih yüzünden çocuklarımızın çoğu açıkta kaldı. Milli Eğitim yöneticilerinin Bakanlığa başvurup yeni dersliklerin açılmasını istiyoruz. Önümüzdeki hafta çocuklarımızın mağduriyetinin giderilmesi için bir kez daha Milli Eğitim’in kapısını aşındıracağız.”

Editör: TE Bilişim