**Batman’da 170 bin öğrenci ve 7 bin öğretmenin ders başı yaptığını belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “Bu sezon ilk kez hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezleri ile birlikte köy okullarımız sadece öğrencilere değil halka da açık olacak” dedi.

KÖY OKULLARINDA KURS DÖNEMİ
Yeni eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Çağdaş’a değerlendirmelerde bulundu. Yeni eğitim-öğretim sezonunun bu yıl Cumhuriyetin 100. Yılına denk geldiğini belirten Müdür Kurtaran; “Merkez ve beş ilçemizde 170 bin öğrencimiz okula başladı. Yeni sezon bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılına denk geliyor. Bu anlamda da başka bir manası var. Bu yılın başka bir özelliği de Bakanlığımız birçok yeniliği bu yıl başlattı. ‘Köy Yaşam Merkezleri’ hayata geçti. Köy yaşam merkezlerimiz hayat boyu öğrenme yerleridir. Bu merkezlerimizde kurslar olacak. Kadınlar ve erkekler birçok alanda kurs alabilirler. Okuma yazmadan, dikiş nakış kursuna kadar her türlü meslek eğitim verebilecek” dedi.

“İLK KEZ YARDIMCI KAYNAK KİTAPLARI DAĞITILDI”
Ders kitaplarının yanında 1 Milyon 50 bin yardımcı ders kaynağı kitabını da bu sezon dağıttıklarını belirten Müdür Mahmut Kurtaran, şöyle devam etti; “Ders kitaplarını yıllardır dağıtıyoruz, ama bu yıl ilk kez yardımcı kaynaklar ve ders kitapları birlikte dağıtıldı. Bugüne kadar gelen yardımcı ders kitap kaynağı 1 Milyon 50 bindir. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar 1 Milyon 50 bin yardımcı kitap öğrencilere dağıtıldı. Artık öğrencilerimizin yardımcı kaynak ihtiyacı olmayacak, velilerimiz bununla ilgili külfete girmeyecek.”

“TEMEL EĞİTİME DE BÜTÇE VERİLDİ”
Bu yıl ilkokul ve ortaokullara da bütçe verildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Kurtaran; “Yine bu yılın diğer bir özelliği Bakanlığımızın tarafından ilk kez okullara bütçe gönderilmesidir. Yıllardır okul müdürlerimiz özellikle temel eğitim okullarımız liselere bütçe gönderiyordu. Onların bir bütçe geliri vardı, ihtiyaçlarını karşılıyorlardı. Fakat temel eğitim okulları ana sınıf, ilkokul ve ortaokullara böyle bir bütçe gelmiyordu. Mili Eğitim Müdürlüklerine gelen temel bütçe üzerinde harcama yapıyorduk. Fakat bu yıl ilk kez Bakanlığımız temel eğitim okullarına bütçe sağladı. Bu bütçe direkt okula geliyor, okul müdürü ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilir” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim